Epidemia de gripă, declarată în România. Încă un deces la Gorj

de LM 0


Epidemia de gripă, declarată în România. Încă un deces la Gorj.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri, că decizia de a declara epidemie a fost luată deoarece au fost trei săptămâni epidemice consecutiv, înregistrându-se, până acum, peste 50 de decese din cauza bolii.

La Spitalul Județean din Târgu-Jiu a fost constituită o comisie care să vegheze la respectarea procedurii de limitare a evoluției gripei, ne-a informat managerul Gigel Capotă.

La SJU Târgu-Jiu au fost luate și alte măsuri anti-gripă, cum ar fi refacerea stocurilor de antivirale și de echipamente de protecție sau vaccinarea personalului medical.

Încă un deces din cauza gripei la Gorj, cel de-al doilea din acest sezon. O femeie de 71 de ani, din comuna gorjeană Stănești, a murit miercuri, 30 ianuarie. Bătrâna s-a stins din viață pe patul de spital, fiind internată la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Ajunsese la spital în data de 12 ianuarie, cu febră, frisoane, vărsături, dispnee și tuse seacă. A fost internată la Secția de Boli Infecțioase cu bronhopeumonie și insuficiență respiratorie. În cea de-a patra zi de la internare, starea femeii s-a agravat.

Distribuie articolul