Energia joacă pentru onoare şi palmares

de LM 0

Handbal, Liga Naţională / CSM Ploieşti-Energia (ora 17.30, Digi Sport)

sport-3

  • Handbaliştii de la Energia sunt salvaţi de la retrogradare, însă promit că vor juca pe bune ultimele două meciuri din acest sezon

 

„Să vină vacanţa!”, a fost afirmaţia unuia din jucătorii Energiei la finalul meciului cu Vaslui. Acel meci a consfinţit salvarea Energiei şi matematic de la retrogradare, ceea ce face ca trupa olteană să fie scutită de emoţii pentru ultimele două etape. Indiferent ce rezultate vor obţine, târgujienii şi-au asigurat din punct de vedere sportiv locul în campionat şi pentru ediţia viitoare. Marea problemă a Energiei va fi însă alta, rezolvarea problemelor financiare şi astfel evitarea blocării activităţii la echipă. Marele hop va fi la vară!

 

Gazdele strânse cu uşa

Chiar dacă datoriile sunt probleme de grad zero, cei de la Energia se concentrează şi la jocul propriu-zis. Târgujienii joacă astăzi de la ora 17.30 la Ploieşti contra unei echipe care nu şi-a elucidat situaţia din clasament. Dacă gorjenii şi-au rezolvat problemele din clasament, prahovenii tremură, ba chiar au toate şansele să retrogradeze direct dacă nu reuşesc în ultimele două etape să câştige măcar un joc. Iar partida contra Energiei pare mai abordabilă decât cea în care prahovenii vor întâlni Minaur chiar la Baia Mare. Aşadar, Energia are de apărat în aceste meciuri doar onoarea, handbaliştii târgujieni neavând efectiv nimic de pierdut. Obiectivul a fost realizat, aşa că aceste ultime două meciuri, cel de la Ploieşti şi cel de acasă cu Focşani, sunt doar partide pentru statistică.

 

Motivaţi să joace

Dacă pe gorjeni prea puţin îi afectează ceea ce vor face în această deplasare, soarta altor echipe depinde de evoluţia celor de la Energia. „Vom merge să jucăm, pentru noi orice meci a contat şi contează. Mulţi ne-au reproşat faptul că de ce mai tragem, însă noi ştim una şi bună, jucăm pentru noi, pentru onoarea noastră. Chiar dacă ne-am realizat obiectivul vom juca cu aceeaşi ardoare şi ambiţie”, a comentat unul din jucătorii Energiei. Acesta a fost completat de Doru Geamănu. „Datorită rezultatelor obţinute până acum de echipa noastră, ultimele două meciuri din acest play-out nu mai sunt decisive pentru noi. Indiferent de rezultate, suntem scăpaţi de griji, însă aşa cum au spus şi băieţii, vom juca până la capăt. Ne vom apăra onoarea, băieţii s-au dus la Ploieşti să joace şi vor să câştige. În plus meciul este la tv, iar asta contează foarte mult”, a comentat şeful secţiei de handbal, Doru Geamănu.

Trebuie spus că jocul dintre CSM Ploieşti şi Energia va fi live pe Digi Sport, cu începere de la ora 17.30.

 

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul