Energia, încă un pas spre salvare

de LM 0

sport-4

Echipa de handbal masculin Energia Târgu-Jiu a reuşit să câştige acolo unde toată lumea s-a impus, la Galaţi. Ocupanta ultimului loc, CSU Danubius Galaţi, a pus probleme Energiei doar în prima repriză, 16-13 la pauză. În partea a doua, oltenii au jucat mai bine, au reuşit să se apere mai exact, iar pe atac să găsească mai rapid calea spre gol. S-a terminat 25-30, o victorie absolut normală, şi care menţine Energia pe primul loc în play-out.

 

S-a complicat situaţia

Mai sunt patru etape până la finalul stagiunii, iar situaţia din clasament este foarte complicată. Aparent, Energia nu ar avea emoţii în a rata primele două locuri, cele care asigură 100% menţinerea în Liga Naţională, însă programul ultimelor patru runde este unul destul de complicat. În acest moment, Energia are 34 de puncte, Minaur are 29 puncte, aceste prime două locuri fiind salvatoare. Urmează alte două locuri care duc la turneu de baraj, locul 3, HC Vaslui cu 26 de puncte, locul 4, CSM Focşani cu 25 de puncte, iar ultimele două locuri sunt retrogradabile direct şi sunt ocupate în acest moment de CSM Ploieşti cu 24 de puncte, şi CSU Galaţi cu 1 punct.

 

Meciuri tari

Etapa viitoare, Energia va juca la Minaur Baia Mare, meci direct între cele mai bine clasate echipe, aşa că una din cele două echipa va bate pasul pe loc şi va da ocazia echipelor din spate să se apropie. Favorită la victorie este Minaur, iar dacă băimărenii se vor impune, atunci aceştia vin la două puncte de Energia, însă şi alte echipe din spate pot face un pas mare spre a sufla Energiei în ceafă. Un meci extrem de important va avea loc la Vaslui, acolo unde gazdele vor juca împotriva celor de la CSM Focşani. De presupus că Ploieştiul va trece de Galaţi, aşa că lupta se ascute mult. Unde mai pui, că la finalul săptămânii, Energia va juca pe teren propriu cu HC Vaslui, un meci ce se anunţă aproape capital pentru ambele echipe. Cine pierde are şanse mici să se salveze. Apoi, Energia va mai juca la Ploieşti, iar în ultima etapă acasă cu Focşani, un nou meci tare.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul