Energia, în pericol

de LM 0

sport-3

 

Baschetbaliştii gorjeni pot retrograda dacă nu câştigă minimum un meci, iar Piteştiul nu pierde un joc în ultimele patru etape

 

E un coşmar! Nimeni, dar absolut nimeni nu putea anticipa la începutul sezonului ceea ce se va alege de echipa de baschet Energia. O dovadă certă că drumul din top până jos este foarte mic. Ca o ironie a sorţii, Energia a ratat la mustaţă anul trecut o prezenţă în finala mare a Ligii Naţionale, iar acum se bate să scape de retrogradare. De la locul 3 în campionat la penultimul este o distanţă de câteva luni de zile…

Energia chiar este în pericol de retrogradare cu patru etape înainte de finalul stagiunii. Tot ironia sorţii face ca Energia să se bată cu BCM U Piteşti, echipă antrenată de Hristu Şapera, pentru evitarea penultimului loc din clasament. Mingea e în terenul Federaţiei care trebuie să decidă dacă va retrograda cineva la finalul acestui sezon, ori se va merge pe mărirea numărului de echipe de la 12 la 14. Dar, pentru a fi siguri de loc, Energia ar avea nevoie de două victorii, sau măcar una, cu condiţia fermă ca cei de la Piteşti să piardă 1-2 meciuri din cele patru rămase.

 

„Noi vrem maxim”

Iannis Diamantakos, antrenorul Energiei, nu vrea să-şi încarce echipa, aşa că spune că nu e cazul să se facă socoteli, calcule sau alte speculaţii referitoare la parcursul echipei în aceste patru runde. „Noi vrem maxim de la fiecare meci. Aşa am făcut şi când am avut lotul întreg. Nimeni nu poate acuza această echipă că nu a avut atitudine şi nu a avut dorinţă să câştige. Este explicabil dacă nu s-a şi reuşit”, a comentat Iannis Diamantakos.

Antrenorul Energiei  evită să se pronunţe înaintea ultimelor patru etape. „Sunt complicate calculele. Eu prefer să nu fac calcule, în linii mari noi trebuie să facem minim o victorie şi în acelaşi timp, dacă Piteştiul nu ar câştiga cele patru meciuri, am avea un avantaj. Cu două victorii matematic suntem salvaţi fără să ne intereseze ce fac alţii. Este prea devreme să facem calcule. Mai sunt patru etape şi orice se poate întâmpla. Piteşti trebuie să câştige totul până la final pentru a se salva. Oricine îi poate împiedica, sau nimeni. Depinde”, comentează antrenorul Energiei, Iannis Diamantakos.

 

„Mai avem energie”

Cei de la Energia nu depun armele. „Mai avem energie şi vom avea până în ultima etapă. Vă asigur de asta. Nu ar fi un blestem să retrogradăm. Vedeţi în ce condiţii se desfăşoară această încercare de a salva echipa. După ce se termină campionatul, eu îmi pot spune părerea mea despre ce s-a întâmplat aici. Acum nu e momentul. Voi spune părerea subiectivă ce s-a făcut şi ce nu. Cred că punctul meu de vedere are o valoare, sau nu…”, a mai punctat Diamantakos.

C. BRUJAN

Distribuie articolul