Elevi mușcați de câinii îngrijiţi de directorul liceului din Motru

de LM 0

1-botosanean-pericol-public-i-a-asmuit-cainii-agresivi-asupra-unor-trecatori-si-a-distrus-mai-multe-bunuri

Doi elevi din Motru au ajuns la spital după ce au fost mușcați de un câine agresiv. Este vorba de o elevă în vârstă de 19 ani, din clasa a XII-a, de la Colegiul Național „George Coșbuc“, și de un băiețel de nouă ani. Fata de 19 ani a fost atacată în curtea liceului, miercuri dimineaţă, de un câine care a mușcat-o de picior. Câteva ore mai târziu, incidentul se repetă. Un copil de clasa a III-a, ce se afla în curtea școlii, la ora sport, și se juca cu o minge, a fost atacat de un patruped. Asistenta Școlii Generale Nr. 2 din Motru i-a acordat primele îngrijiri medicale, dar părinții copilului au decis să îl ducă la spital.

liceu-cosbic

„Nu este grav…”

„A fost mușcat de un câine, lângă terenul de sport. A fost la spital cu doamna învățătoare și cu părinții, apoi l-au luat acasă, după care l-au dus la Târgu-Jiu, pentru acea injecție. Nu este grav, din câte am înțeles. Copilul este în clasa a III-a. Era în pauză, se afla lângă sala de sport, unde nu e gard și mai intră câinii”, a declarat Cristina Spiță, directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale nr.2 Motru.

Unul dintre incidente a fost filmat

Unul dintre incidente a fost filmat cu telefonul mobil de un martor, care a postat filmarea pe Facebook. „Haita de câini de la Școala Generală nr.2-Colegiul George Coșbuc a atacat în pauză un copil. Copilul a fost mușcat și trimis la urgențe. Nu se mai poate, orașul ăsta a devenit orașul câinilor, nu al oamenilor, trebuie să facem ceva”, a fost semnalul de alarmă tras de un motrean.

 

„Ne reclamă peste tot când ridicăm câinii”

Directorul Colegiului Național „George Coșbuc” are o haită de câini pe care o îngrijeşte. „Sunt câinii dumnealui. Serviciul de ecarisaj merge să-i ridice, dar îi ascunde, sau, dacă îi ia, el vine și îi aduce tot acolo. Avem mari probleme cu dumnealui. Este cunoscut în tot orașul pentru faptul că ocrotește câinii. Și la bloc are foarte mulți câini. Au venit vecinii lui să se plângă și am încercat să-i luăm, dar nu am reușit. Avem un padoc modern, poate cel mai modern din Oltenia. Ne reclamă peste tot când ridicăm câinii“, a declarat primarul Dorin Hanu.

Valeriu Drulă, directorul liceului, nu a putut fi contactat.

ALIN PETRE

Distribuie articolul