Eficientizare? O termocentrală care nu a funcţionat niciodată devine sucursală a CEO

de LM 0

termo-chiscani

Complexul Energetic Oltenia va avea de astăzi 7 sucursale şi 36 de puncte de lucru, dacă AGA va aproba propunerea Directoratului. Acţionarii companiei se întâlnesc în cadrul unei şedinţe extraordinare şi vor supune la vot propunerea ca societatea să treacă de la cinci sucursale la şapte.

 

În momentul de faţă, Complexul Energetic Oltenia funcţionează cu Sucursala Divizia Minieră şi Sucursalele Electrocentrale Craiova II, Işalniţa (Dolj), Turceni şi Rovinari. În şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor CEO, care este programată pentru astăzi, va fi supusă aprobării solicitarea de mărire a numărului de sucursale pentru producătorul de energie electrică şi cărbune din Oltenia. Astfel, noile sucursale vor fi următoarele: Craiova II, Chişcani (Brăila), Işalniţa, Rovinari, Turceni (sucursale electrocentrale), respectiv Motru-Jilţ, cu sediul în Motru şi Roşia-Rovinari, cu sediul în Rovinari (sucursale miniere).

 

Sucursală din punct de lucru

Termocentrala pe gaze naturale de la Chişcani, judeţul Brăila, a devenit din punct de lucru sucursală electrocentrale, alături de celelalte patru sucursale electrocentrale producătoare de energie electrică din Gorj şi Dolj. Termocentrala de la Brăila a ajuns la Complexul Energetic Oltenia în urma unei compensări de datorii şi nu a funcţionat niciodată, ca urmare a creşterii preţului gazelor naturale. La un moment dat, la Chişcani erau 233 de salariaţi, însă cea mai mare parte a acestora au fost disponibilizaţi anul trecut. De asemenea, Sucursala Divizia Minieră a fost împărţită în două, după modelul vechilor Bazine Miniere de la Rovinari şi Motru. Totodată, în urma reorganizării, Complexul Energetic Oltenia va avea şi 36 de puncte de lucru, respectiv toate carierele miniere, livrările, sectoarele, baza de la Săcelu, un punct de lucru din Craiova, Hostelul Miami, Unitatea de Închidere şi Conservare şi Hotelul Mina. Sediul CEO va rămâne la Târgu Jiu. Noile structuri vor fi înregistrate la Registrul Comerţului.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul