Edi Iordănescu trage semnalul de alarmă: „Retrogradarea poate fi faliment, desfiinţare”

de LM 0

A antrenat Pandurii timp de un an şi jumătate. Este antrenorul cu care echipa gorjeană a terminat pe treapta a treia a podiumului, un tehnician tânăr care a demonstrat că are potenţial. Edi Iordănescu a simţit că lucrurile nu sunt deloc în regulă la Târgu Jiu, iar în vara anului 2016 a ales să urmeze un alt drum în viaţa de antrenor. Acum, la opt luni distanţă de la despărţirea de Pandurii, Edi Iordănescu a acceptat să vorbească despre Pandurii într-un interviu oferit publicaţiei noastre.

 

Reporter: Bună ziua, Edi. Ce mai faci?

Edi Iordănescu: Ce să fac? Mă împart între familie şi fotbal. Acum mă pregătesc să plec la Roma pentru o săptămână, unde să merg la antrenamentele lui Luciano Spalletti. Apoi voi vedea ce voi mai face.

 

Rep.: Vreo ofertă ceva?

E.I.: Sunt ceva discuţii. Nu pot spune mai multe.

 

Rep.: Din ţară?

E.I.: Vom vedea dacă se va concretiza ceva. Este ceva din străinătate, atât pot spune…

 

Rep.: La finalul săptămânii începe Liga 1. Ce crezi că va fi, ce aşteptări ai de la partea a doua a sezonului?

E.I.: Sincer îmi doresc să fie un retur disputat, asta însemnând să se ducă o luptă până spre final, să fie un sezon de primăvară competitiv, atractiv, să trezească interes. Sunt câteva echipe care se pot alinia la un nivel ridicat. Steaua este cea mai activă pe piaţa transferurilor şi potentă financiar, îşi permite să aducă jucători pe care şi-i doreşte. Viitorul a avut un parcurs extraordinar, este meritul în principal al lui Gică Hagi şi al elevilor lui, este cel care a pus pe picioare acest proiect. Craiova este o echipă omogenă, are un lot omogen, stabilitate financiară. Dinamo prin tradiţie reprezintă ceva, cu toate că nu s-a prea mişcat pe piaţa transferurilor. Vreau o luptă până la final ca să fie interesant. Cine merită, să câştige.

 

Rep.: Ai plecat de la Pandurii. Te încearcă unele regrete?

E.I.: În primul rând, Pandurii este şi va fi în sufletul meu. Am petrecut acolo o perioadă prea frumoasă, şi putea fi şi mai frumoasă dacă nu se întâmpla ce s-a întâmplat. Aveam argumente că puteam intra în grupele Europa League, ceea ce ar fi însemnat bani în plus la club. Dacă Astra pe care noi din patru jocuri am reuşit să o învingem de două ori şi în alte două ori să terminăm la egalitate, a ajuns în primăvara europeană, noi sigur ne-am fi calificat în grupe. Asta dacă aveam puţină linişte.

 

Rep.: Pandurii se va bate acum la evitarea retrogradării. Cum vezi situaţia actuală de la echipă?

E.I.: Nu am cum să reneg Pandurii sau să scot această echipă din inimă. Niciodată nu voi face asta. Îmi doresc enorm ca acest club să treacă cu bine peste poate cea mai grea perioadă din viaţa clubului în cei 55 de ani de existenţă ai echipei. Mă refer la latura financiară, să se stabilizeze lucrurile, să se redreseze. E păcat! Oraşul, judeţul poate ţine o echipă în Liga 1. În plus se construieşte un stadion foarte frumos acolo, Pandurii revine acasă anul acesta, ar fi mare păcat să nu se rezolve situaţia în mod favorabil din punct de vedere financiar.

 

Rep.: Sunt şi emoţii în plan sportiv. Crezi că va retrograda?

E.I.: Nu vreau să mă gândesc la aşa ceva. Retrogradarea poate fi faliment, desfiinţare. De asta chiar le doresc celor de acolo baftă, le ţin pumnii să scape şi sportiv. E clar că nu vor avea o misiune uşoară.

 

Rep.: Ce spui de noul antrenor al echipei? De noua configurare a lotului?

E.I.: Flavius un antrenor tânăr, ambiţios, sunt sigur că este bine pregătit şi gata să facă treabă bună acolo. Îi ţin pumnii. Am dedus din declaraţiile lui că are entuziasm şi încredere că îşi poate realiza obiectivul. Grupul de jucători este tânăr, mulţi promovaţi din propria pepinieră, a mai înregimentat şi ceva jucători cu experienţă plus cei din garda veche, aşa că pot să se salveze. În paralel pot fi efecte pozitive pe termen mediu, şi mă refer la progresul acestor jucători tineri. Cred că au şanse să se salveze. Beneficiază şi de faptul că anumite echipe au început sezonul cu un handicap de puncte. Pandurii are în continuare imagine foarte bună în Liga 1, susţinere din partea suporterilor şi sunt sigur că dacă toţi oamenii cu putere vor strânge rândurile, se vor realiza toate obiectivele, şi sportiv, şi administrativ.

 

Rep.: Tu când mai ajungi pe la Târgu Jiu?

E.I.: E greu să anticipez asta. E mai puţin important când vin eu prin Târgu Jiu, un oraş unde atât eu cât şi familia mea chiar ne-am simţit ca şi acasă. Pentru sportul de acolo este important să se salveze echipa, să fie continuitate la acest club. Asta contează acum, Pandurii să continue să existe în Liga 1.

A consemnat COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul