Edi Iordănescu, suspendat cu Steaua şi Astra

de LM 0

sport-1

Edi Iordănescu a fost suspendat de Comisia de Disciplină după eliminarea în meciul cu Dinamo. Tehnicianul devine cel mai „rău” antrenor din Liga 1, ajungând la opt etape în total în care a luat loc în tribună doar în acest sezon. Ultima pedeapsă venită după eliminarea din meciul cu Dinamo îl privează să stea pe bancă la meciurile cheie cu Steaua şi Astra Giurgiu, practic cu cele două echipe aflate deasupra gorjenilor în clasamentul Ligii 1. În plus, antrenorul trebuie să plătească şi o amendă de 4.500 lei, aproape o mie de euro.

 

Alte pedepse

Nu este singurul suspendat de la Pandurii. Secundul Radu Alexandru va sta şi el în tribune la meciul cu Steaua, în timp ce mijlocaşul Viorel Nicoară, eliminat şi el în meciul cu Dinamo, a fost suspendat pentru trei meciuri şi amendat cu 10.000 lei pentru lovirea adversarului.  Nicoară a fost eliminat în minutul 90. Acesta îl driblase pe Hanca, dar a fost oprit prin fault de dinamovist, iar fotbalistul pandurilor şi-a pierdut cumpătul, aşa că l-a bruscat pe adversar. În urma analizei video a fazei s-a decis ca jucătorul să fie încadrat la articolul 63.1.b care spune că fotbalistul a avut o comportare violentă, plus articolul 63.2.4 care anunţă că „lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului înseamnă suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică”. Cumulate, cele două pedepse dau o sancţiune de trei etape plus o amendă de 10 mii lei.

 

„Gest batjocoritor la adresa brigăzii de arbitri”

Edi Iordănescu a fost eliminat pentru cuvinte jignitoare la adresa arbitrilor. Astfel, în raportul de arbitraj s-a scris că antrenorul pandurilor i-a jignit pe arbitri. „Iordănescu Edward a afirmat, în timp ce aplauda către arbitru și arbitrul de rezervă, «Bravo, v-ați făcut datoria!» și «Asta ați urmărit!». Arbitrul a decis că și Iordănescu Edward să părăsească incinta terenului de joc pentru conduita descrisă mai sus, respectiv gestul batjocoritor la adresa brigăzii”, se arată în raportul scris la finalul partidei de arbitrii.

În aceste condiţii, Iordănescu a fost judecat şi condamnat pentru două etape, potrivit articolului 65.a. „Persoana care săvârşeşte abateri împotriva oficialilor de joc se sancţionează astfel: a) suspendare de la 2 la 8 jocuri pentru comportare jignitoare ori ameninţare la adresa acestora”, se scrie în Regulamentul Disciplinar după care se judecă în România.

Astfel, Edi Iordănescu va sta în tribune la meciurile cu Steaua şi Astra Giurgiu, partide ce pot fi decisive.

 

Pedeapsă pentru „bucurie excesivă”

Tot în meciul cu pricina, pentru că s-a bucurat excesiv la golul marcat de Ioan Hora, secundul Radu Alexandru a fost şi el eliminat, aşa că va sta o etapă şi va trebui să achite o amendă de 5.670 lei, conform articolului 51 unde se scrie că „orice persoană care provoacă publicul sau alte persoane prin gesturi,  cuvinte sau alte mijloace înainte, în timpul sau după terminarea unui joc, va fi suspendată de la 1 la 6 jocuri dacă este jucător sau antrenor și de la o lunăla 3 luni dacă este oficial”.

 

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!

Din păcate, gorjenii sunt sacrificaţi. Faptul că nu se judecă tot timpul cu aceeaşi unitate de măsură chiar nu mai este o noutate. Pe lângă faptul că Iordănescu junior este urmărit de către arbitrii, iar la orice mică abatere este eliminat, tehnicianul pandurilor nu beneficiază de clemenţă aşa cum au parte alţii. De exemplu, Marius Şumudică a fost suspendat 6 luni pentru pariuri, apoi pedeapsa s-a redus la două luni, după care s-a decis ca această pedeapsă să se execute… la anul! În schimb, cu Iordănescu se aplică totul la sânge pentru a se da drept model…

 

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul