Edi Iordănescu spune: „Supravieţuirea echipei primează”

de LM 0

sport-1

  • Hora, colacul de salvare al pandurilor

 

Golgheterul Ligii 1, Ioan Hora, nu a avut faţă de Euro, fiind lăsat acasă de staff-ul echipei naţionale. Astfel, cine va fi curios să întrebe la Euro unde se află golgheterul din Liga 1, răspunsul va fi unul simplu: în faţa tv-ului. Faptul că Ioan Hora nu a prins lotul de Euro nu le-a picat prea bine oficialilor de la Pandurii care şi-ar fi dorit să aibă jucătorul la naţională pentru a încerca să-l vândă mai scump. Oricum, zilele viitoare vor fi decisive în ceea ce priveşte vânzarea lui Ioan Hora, oficialii de la Pandurii fiind hotărâţi ca în cel mai scurt timp să dea curs uneia din oferte.

 

„Discut cu mai multe echipe”

Ioan Hora ştie că este dorit de anumite echipe din Europa, aşa că şi el îşi doreşte să aleagă ce e mai bine pentru el şi familia lui. „Acum discut cu mai multe echipe. Ce urmăresc acum e să-mi fie bine mie și familiei mele. Vom vedea pe parcurs care ofertă va fi mai bună. Am oferte din Turcia și Polonia, acum rămâne să vedem cum voi gestiona treaba și cum vor merge lucrurile. Ofertele sunt asemănătoare, dar rămâne să decid eu. Prioritare vor fi ofertele din Europa. Știu de două oferte din Europa, de cele din China nu știu nimic”, a declarat Ioan Hora.

 

„Poate fi o reţetă financiară”

Şi din punctul de vedere al antrenorului Edi Iordănescu este o prioritate vânzarea lui Hora. „Hora este de vânzare, este obligatoriu să fie pus pe lista de priorităţi pentru a fi vândut. E nevoie de bani, poate fi o reţetă financiară pentru echipă, un colac de salvare temporar. Trebuie să se ia în calcul această opţiune. Are şi el nevoie de această nouă provocare”, a mai punctat şi Edi Iordănescu.

Ioan Hora are o cotă de piaţă, potrivit nemţilor de la transfermarkt.de, de 1,8 milioane de euro. În stagiunea recent încheiată, Ioan Hora a evoluat în 37 de partide pentru Pandurii, marcând 20 de goluri și oferind 4 pase decisive.

 

Situaţia este alarmantă

Târgujienii vor să facă cât mai repede rost de bani pentru a se debloca situaţia financiară la echipă. Astfel, Edi Iordănescu le cere oficialilor să facă strategia pentru stagiunea viitoare. „Vreau ca salariile mici, aşa cum ar fi trebuie să le dăm la timp. Nu vreau ca lumea să-şi pună speranţe, există acest risc că nu voi continua. Voi regreta cel mai tare, însă important e ca echipa să supravieţuiască cu mine sau fără mine. Asta primează, supravieţuirea echipei. Trebuie găsite soluţii pentru a fi depăşită această perioadă grea”, a comentat şi Edi Iordănescu.

 

Din păcate, timpul și problemele financiare ne stresează așa că va trebui să acceptăm și un anumit compromis la suma de transfer pentru golgheterul nostru. Suntem dispuși să facem anumite concesii, dar nici nu putem să lăsăm prea mult. Am speranța că zilele astea vom rezolva transferul și vom mai lua o gură de oxigen”, Narcis Răducan, preşedinte Pandurii.

 

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul