Echipa de handbal, invitată să promoveze în prima ligă. Va fi sprijinită de autorități?

de LM 0


Târgu-Jiul are șansa mare de a avea, din nou, handbal în Liga Națională. Vestea a fost dată, aseară, la Radio Infinit, de Adrian Gorun, directorul CS UCB.

Antrenorul handbaliștilor a anunțat că Oradea, prima clasată în eșalonul secund, nu vrea să promoveze așa că echipa de la Târgu-Jiu va fi invitată de federație pe prima scenă a handbalului românesc.

„Am avut pretenții cam mari, din al doilea an să promăvăm în Liga Națională, dar paradoxal s-ar putea să se întâmple acest lucru. Echipa de pe locul 1, Oradea, a anunțat clar că nu vrea să promoveze, vom fi noi invitați, dar nu știu dacă putem sau vom refuza și noi”, a spus Gorun.

Acum, se pune problema finanțării. Adrian Gorun a criticat autoritățile pentru lipsa de implicare în sprijinirea sportului gorjean. I-a reproșat primarului Marcel Romanescu că nu iubește handbalul.

„Nu știu ce se va întâmpla, sunt foarte distrat. Eu cred că suntem un județ de liga a doua, primarul spune că în Sala Polivalentă se joacă doar competiții importante, păi la noi important e liga a doua, pentru că liga 1 nu avem. Sunt foarte importante că s-ar putea să nu mai facem niciun sport. Bani nu, condiții nu, singurii care ne-au ajutat sunt cei de la CJ, prin Cosmin Popescu. Primarul a demonstrat că nu este polisportiv, iubește numai anumite sporturi. Nici nu am știut de proiectul de finanțare de la Primărie, s-a scurtat și perioada de depunere a dosarelor”, a adăugat Gorun.

Gorun a mai spus că 800.000 de euro costă un sezon în Liga Națională. Supărat că lucrurile la clubul de handbal al Universității n-au mers așa cum și-a propus, tehnicianul se gândește să revină la Liceul cu Program Sportiv.

Marcel Romanescu a aflat de la Radio Infinit vestea că CS UCB va fi invitată în Liga Națională. Edilul Târgu-Jiului dă asigurări că va sprijini echipa de handbal.

„Primesc vestea cu mare bucurie. Am alocat în acest an 6 miliarde pentru activitățile sportive, pentru anul viitor luăm în calcul o colaborare cu CSM-ul, să poată obține banii necesari, discutăm din timp privind o eventuală colaborare între CSM și echipa Universității. Nu am spus niciodată că UCB nu poate folosi Sala Sporturilor, o pot face și în liga a doua”, a replicat Romanescu.

Distribuie articolul