„E greu să faci sport cu burta goală”. Cine o spune!

de LM 0

sport-3

Dan Vasilică s-a despărţit de FC Bistriţa. O aventură scurtă de doar o lună şi care s-a încheiat brusc din cauza lipsei banilor. După patru meciuri, Vasilică a decis să pună capăt aventurii la Bistriţa şi să revină în Gorj, unde are şanse foarte mari să preia echipa din Băleşti. Totul despre aventura la Bistriţa într-un interviu acordat în exclusivitate publicaţiei noastre.

 

Reporter: Ai renunţat să antrenezi la FC Bistriţa. De ce?

Dan Vasilică: Din cauza situaţiei financiare. E o problemă cu care se confruntă tot fotbalul românesc, salarii neplătite, jucători care nu vor să se antreneze. Este o situaţie simplă şi generală pe care o ştie toată lumea.

 

Rep.: Ai plecat şi ai revenit rapid înapoi…

D.V.: Aşa este. Am patru meciuri la Bistriţa. La unul m-am prezentat cu juniorii, pentru că nu au venit jucătorii titulari. Ce pot spune? Am plecat la drum cu un alt plan, dar lipsa banilor…

 

Rep.: Ce sentimente te încearcă acum după ce ţi-ai reziliat contractul?

D.V: De bucurie că mă întorc acasă şi dezamăgire faţă de situaţia din fotbal în general.

 

Rep.: Cine a cerut rezilierea contractului?

D.V.: Eu. Am renunţat pentru că nu puteam să mă prezint cu juniorii la meciuri. Am mers acolo pentru un proiect care nu a mai fost de actualitate. Totul s-a schimbat foarte repede. Preşedintele de acolo mi-a cerut să rămân, dar nu am putut. Îi mulţumesc pentru sprijinul necondiţionat, dar fără bani e greu să faci sport. Pe burta goală e greu de făcut sport. Pe această cale le şi urez baftă tuturor de la Bistriţa. Acolo se încearcă ducerea campionatului până la capăt. Sunt discuţii să se joace fără bani, se speră să fie convinşi jucătorii să joace pe gratis. Eu am plecat acolo să fac performanţă şi nu doar simplă prezenţă la meciuri.

 

Rep.: Este diferenţă mare între Liga a 3-a şi Liga a 4-a de la Gorj?

D.V.: Tot timpul există o diferenţă între Liga a 3-a şi a 4-a. Nu pot spune că jucătorii de la Băleşti sunt la un nivel sub Liga a 3-a. Mulţi dintre ei au jucat la Liga a 3-a şi tot din cauza problemelor financiare au decis să vină la judeţ.

 

Rep.: Ai lucrat la Bistriţa cu doi foşti panduri, Chibulcutean şi Nalaţi. Cum au fost ei?

D.V.: Sunt jucători reprezentativi pentru Bistriţa. Sunt jucători profesionişti în adevăratul sens al cuvântului, au şi caractere adevărate. Acolo mai este şi Sergiu Costin care alături de cei doi au încercat să mă ajute cu totul. Le mulţumesc şi lor.

 

Rep.: Ai fost lucrat de cineva? Ai simţit asta?

D.V.: Exclus. Doar de lipsa banilor. M-am simţit extraordinar la Bistriţa. Jucătorii s-au comportat exemplar, de exemplu cei trei amintiţi mai devreme se pregăteau excepţional. Au demonstrat că sunt profesionişti.

 

Rep.: Dar ai fost contestat de presă. Cum te-ai simţit?

D.V.: Nu de presă, doar de un anumit ziar. Este normal. Au murit oameni la Revoluţie ca să-şi spună oamenii liberi părerea. E vorba unui prieten de-al meu şi îi dau dreptate. A fost un singur ziar care a scris ce a scris. Au fost ştiri alimentate de unele persoane de aici din Gorj şi care au încercat să îmi facă rău. Nu au reuşit, pentru că nu au avut efect asupra jucătorilor şi preşedintelui. Doar ei mă interesau ce cred, restul nu.

 

Rep.: Ai ceva să le transmiţi celor care ţi-au dorit răul din Gorj?

D.V.: Nimic. E subiect închis.

 

Rep.: Ce vei face mai departe, te întorci la Băleşti?

D.V.: Nu ştiu. Cei de acolo sunt în măsură să discute de această problemă. Am fost plecat o perioadă scurtă de timp, am mai şi venit la două meciuri, nu m-am considerat sufleteşte despărţit de această echipă. Zilnic am vorbit cu preşedintele Cataramă, cu jucătorii. Am venit şi am fost alături de băieţi la două meciuri din trei. Băleştiul este a doua familie pentru mine, majoritatea jucătorilor sunt apropiaţi mie, dar decizia trebuie să o ia cei de acolo.

A consemnat COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul