Dream Team, o nouă performanță de vis! Locul 4 pe România la Alba Iulia!

de LM 0


Gorjul obține o nouă performanță demnă de cărțile de istorie la minifotbal. După ce a luat locul 2 la Campionatul Regional de la Craiova, echipa Dream Team Târgu Jiu a încheiat pe un senzațional loc 4 la Campionatul Național de la Alba Iulia, acolo au participat cele mai bune 20 de echipe din țară.

Minifotbalul este în top la Târgu Jiu! Campionatul Județean de Minifotbal Dolce Vita a avut pentru prima oară o echipă reprezentantă la Campionatul Național. Acesta s-a ținut în week-end-ul recent încheiat la Alba Iulia și s-a bucurat de participarea celor mai bune 20 de echipe din țară.

Dream Team Târgu Jiu s-a numărat printre ele ca urmare a rezultatului de senzație obținut la Campionatul Regional Sud-Vest de la Craiova, în urmă cu o lună de zile, titlul de vicecampioană regională. Băieții de la Dream Team s-au deplasat la Alba Iulia cu un echipament nou-nouț, asigurat de Asociația Club Sportiv Minifotbal Gorj. Aceasta le-a asigurat campionilor Gorjului și deplasarea la turneu precum și taxa de participare în valoare de 500 de lei. Cazarea la Alba Iulia a fost asigurată echipelor de către Federația de Minifotbal din România în colaborare cu Winner’s Club Țălnar.

Gorjenii au fost repartizați în grupa B, alături de: Autovip Șimleul Silvaniei, MAV Sports Timișoara, Young Boys Târgoviște și Festiv Bucium Roman Neamț. Startul a fost unul excelent, victorie la 3 goluri diferență cu echipa din Târgoviște. În aceeași zi, Dream Team a remizat cu puternica formație, bronzul Ligii Campionilor din ultimele două sezoane, MAV Sports Timișoara.

În ziua a doua de competiție Chiriac și colegii săi au învins echipa din Roman și au pierdut la limită jocul cu Autovip Șimleul Silvaniei, acesta din urmă fiind un meci fără miză după ce Dream Team obținuse calificarea în sferturile de finală.

Rezultate, Dream Team Târgu Jiu, Grupa B

5-2 cu Young Boys Târgoviște
2-2 (2-3) cu MAV Sports Timișoara după executarea loviturilor de la 7 metri
4-2 cu Festiv Bucium Roman Neamț
0-1 cu Autovip Șimleul Silvaniei

Clasament, Grupa B

1. MAV Sports Timișoara 11 puncte
2. Dream Team Târgu Jiu 7 puncte
3. Autovip Șimleul Silvaniei 5 puncte
4. Young Boys Târgoviște 5 puncte
5. Festiv Bucium Roman Neamț 2 puncte

Drumul gorjenilor a continuat în sferturile de finală contra unui adversar familiar, FC Hermannstadt Sibiu. Cele două echipe se mai întâlniseră și în semifinalele Campionatului Regional de la Craiova, acolo unde câștig de cauză a avut Dream Team, 2-1. Meciul de la Alba Iulia a fost unul închis, cu puține ocazii de poartă, cele importante fiind în dreptul gorjenilor. S-a terminat 0-0, iar la loviturile de la 7 metri gorjenii au fost mai inspirați iar portarul Preoteasa a parat lovitura decisivă.

Dream Team a mers în careul de ași al competiției, o performanță fantastică pentru prima reprezentantă a Gorjului la un Campionat Național. Soarta le-a scos în cale același adversar puternic din faza grupelor, MAV Sports Timișoara. Partida a fost una echilibrată, disputată, cu ocazii de ambele părți. O lovitură liberă norocoasă, chiar la ultima fază a primei reprize, a dus la marcarea primului gol de către bănățeni. Gorjenii au forțat egalarea, au ieșit mai mult la joc iar MAV a punctat din nou pe contraatac. La 2-0 jocul s-a rupt și Timișoara a mai înscris de două ori până la final.

În finala mică, Dream Team a întâlnit adversara din finala Campionatului Regional de la Craiova, Borussia Hermannstadt Sibiu. Meciul părea să se îndrepte spre un rezultat nul și loviturile de la 7 metri, dar în minutul 1 de prelungire, Borussia a marcat după un corner și s-a impus cu 1-0.

Rezultate faze finale, Dream Team Târgu Jiu

Sferturi: 0-0 (4-3) cu FC Hermannstadt Sibiu
Semifinale: 0-4 cu MAV Sports Timișoara
Finala mică: 0-1 cu Borussia Hermannstadt Sibiu

Dream Team a încheiat astfel pe locul 4 din 20 de echipe, o performanță remarcabilă pentru o echipă care a venit „să practice un fotbal frumos” la Alba Iulia, după propriile lor mărturisiri. Gorjenii au format un grup unit, atât pe teren cât și în afara lui, și acesta a fost atuul lor la această competiție de înalt nivel.

Ca urmare a evoluțiilor avute la Alba Iulia, acolo unde a fost prezent și antrenorul echipei naționale de minifotbal a României, Marius Mitu, jucătorii Ionuț Tătaru și Ion Al-Ioani au intrat în vederile pentru Campionatul European din Ucraina, 12-18 august, turneu final ce va avea loc la Kiev în Ucraina.

Lot Dream Team Târgu Jiu:

Cristian Vochițu și Adrian Preoteasa (ambii portari) – Ionuț Tătaru, Radu Dăianu, Cristian Barbu, Alexandru Ștefan, Ștefan Doldur, Ion Cănăvoiu, Alin Țilivea, Dragoș Milici, Bogdan Chiriac și Ion Al-Ioani
Antrenor: Ion Cănăvoiu
Delegat: Cătălin Ulmet ȘI Bogdan Chiriac

Noua campioană națională este MAV Sports Timișoara, care s-a impus în finala cu Extratereștrii Bistrița, scor 3-1. Este primul titlu național pentru echipa bănățeană, care participă an de an la cel mai înalt nivel în competițiile din țară și din străinătate. Titlul de „Cel mai bun jucător” al competiției a mers la gorjeanul de la MAV, Andrei Nemițanu.

La festivitatea de premiere a fost prezent și internaționalul român, care a susținut și promovat acest Campionat Național, Gheorghe „Gicu” Grozav. De asemenea, a fost prezent fostul antrenor al celor de la Dinamo, Cornel Țălnar, fiul acestuia, organizator local la Alba Iulia, George Țălnar, precum și fostul jucător de la Dinamo, Florentin Petre. Premiile au fost acordate și de conducerea Federației de Minifotbal din România, în frunte cu președintele Ioan Onicaș și secretarul general, Attila Takacs.

Premiere:
Locul 1 – MAV Sports Timișoara
Locul 2 – Extratereștrii Bistrița
Locul 3 – Borussia Hermannstadt Sibiu
Locul 4 – Dream Team Târgu Jiu
„Cel mai bun jucător” – Andrei Nemițanu (MAV Sports Timișoara)
„Cel mai bun portar” – Cosmin Amarinei (MAV Sports Timișoara)
Premiul Fair Play – FC Hermannstadt Sibiu

Distribuie articolul