Dragnea l-a ales pe Cârciumaru. Primari, dezamăgiți. Ar fi vrut tandemul Weber-Popescu

de LM 0


Dragnea l-a ales pe Cârciumaru, Weber mai are de așteptat până în 2020. Asta spre dezamăgirea unor primari din județ care ar fi vrut noi șefi la conducerea PSD Gorj. Printre ei, Petre Gușiță și Sorin Bucurescu, susținători declarați ai tandemului Mihai Weber – Cosmin Popescu.

Deși își anunțase retragerea din fruntea PSD Gorj și intenția de a nu mai candida la o eventuală conferință de alegeri, ce urma să fie organizată în primăvară, Florin Cârciumaru s-a răzgândit. Senatorul a fost convins de șefii de la București să rămână în fruntea organizației și s-o pregătească pentru alegerile europarlamentare, prezidențiale și locale din 2019 respectiv 2020. „Am tras concluzia că toată lumea mă dorește în continuare în conducerea PSD Gorj, că toți m-au încurajat. Este momentul să stau aici, să merg înainte și încet-încet alături de colegii din echipa de conducere, domnul Weber, Cosmin Popescu și ceilalți vicepreședinți să construim o echipă la fel de unită ca și celălalte care au condus până acum organizația PSD Gorj, o echipă care să lupte să câștige din nou alegerile pentru municipiul Târgu Jiu. Am ajuns la concluzia că nimeni nu-ți rezolvă probleme și tu singur trebuie să fii puternic, să lupți și că tot ce se comentează în jurul meu acum legat de acel raport de la ANAF și câte și mai câte îți dau ochii să auzi și să vezi seară de seară la posturile TV și de radio despre persoana ta, poate că aceste atacuri m-au întărit mai mult, mă simt mai puternic ca oricând”, a declarat Cârciumaru la Radio Infinit.

Prezidențialele, principalul obiectiv

Florin Cârciumaru a precizat că principalul obiectiv politic al PSD este, în acest moment, câștigarea alegerilor prezidențiale, performanță ce n-a mai fost atinsă din anul 2000. Tocmai pentru a nu apărea tensiuni în țară, s-a decis amânarea conferințelor județene de alegeri. „Intrarea în 2018-2019 vrea să găsească partidul cu structuri puternice în teritoriu, bine organizate. Ori a trece în 2018 la organizarea de conferințe, înseamnă producerea de supărări. O să apară mari supărări în diferite organizații și este mai bine să intri cu structura puternică în alegeri pentru că dacă ținem cont de timp, alegerile pentru președenție sunt foarte importante pentru Partidul Social Democrat pentru că noi n-am mai avut președenția de la domnul Ion Iliescu.”

Petre Gușită: „Să-i lase pe cei mai tineri”

Revenirea, ”în forță și mai puternic ca oricând”- după cum singur spunea- a lui Florin Cârciumaru în fruntea PSD Gorj, aduce dezamăgirea în tabăra tandemului. Petre Gușiță, primarul din Jupânești, zice că senatorul ar fi trebuit să-i lase pe mai tinerii săi colegi, Mihai Weber și Cosmin Popescu, să preia frâiele organizației. „Eu cred că trebuie întinerită conducerea partidului, trebuie să i se dea forță, să se poată merge mai departe, atât cu programul de guvernare cât și cu realizările la nivel de țară. Cred că ar fi un pas de maturitate din partea domnului Cârciumaru să facă un pas înapoi, să lase locul tinerilor care pot să pună o amprentă plăcută pe dezvoltarea județului Gorj. Eu cred că sunt oameni dinamici (n.r. Weber și Popescu), oameni plini de forță, cu o experiență politică amplă, eu zic că vor conduce bine destinele organizației județene. La momentul actual sunt cei mai buni oameni și cei mai bine cotați la nivel de membri”, crede Gușiță.

Ce crede Birău

Deși era cunoscut drept un susținător al lui Mihai Weber, Dănuț Birău nu pare deranjat de decizia centrului de a-i acorda credit tot lui Florin Cârciumaru. Edilul din Târgu-Cărbunești comentează că, sub bagheta senatorului, PSD a obținut rezultate bune în alegeri. „Acel tandem era, conform spuselor domnului Weber, viabil doar în condițiile în care domnul Cârciumaru nu mai dorea să candideze. Datele fiind acum altele, până la alegeri se va merge pe vechea structură de conducere. Până la urmă, în mandatul domnului Cârciumaru, PSD Gorj a înregistrat rezultate bune la toate tipurile de alegeri așa că lucrurile vor fi în continuare, probabil bune. Nu trebuie să se formeze grupuri în partid, toți trebuie să fim un tot unitar pentru că numai astfel putem fi puternici, muncind împreună pentru aceleași țeluri”, a spus Birău.

Distribuie articolul