Dosarul „Masa caldă” se reîntoarce la procurori

de LM 0

mineri-banda

Judecătorii Tribunalului Dolj au decis să retrimită dosarul „Masa caldă” la procurori, în motivarea deciziei arătându-se constatarea unor neregularităţi în privinţa rechizitorului.

 

Probleme cu rechizitoriul

„Admite în parte excepţiile formulate de inculpaţii Olaru Daniel, Căciulan Marinela Ana, Dondera Ion, Giuranu Liviu, Gheorghescu Florentin Nicu, Ciorecan Alexandru, Râbu Vasile, Mezinca Mircea, Ogârlci Vasile, Burlan Daniel, Stelescu Nicolae, Ghiga Ion, Iovan Sorin, Caragea Mihai, SC Cazare Motru SA şi Tatomir Valentin cu privire la actul de sesizare al instanţei. Respinge restul excepţiilor ca nefondate. Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 3506/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu în ceea ce priveşte: – descrierea în concret a faptelor care fac obiectul trimiterii în judecată cu indicarea numărului de acte materiale şi a datei săvârşirii acestora pentru toţi inculpaţii în ceea ce priveşte infracţiunea prev. de art.295 alin.1C.pen. rap. la art.309 C.pen. cu aplic. art.35 alin.1 C.pen. – indicarea concretă a înscrisurilor apreciate ca false cu privire la toţi inculpaţii în ceea ce priveşte infracţiunea prev. de art.322 C.pen, cu aplic. art.35 alin.1 C.pen. Conform art. 345 alin. 3 C.p.p., în termen de 5 zile de la comunicarea prezentei încheieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu va remedia neregularităţile constatate şi va comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea dosarului. Stabileşte termen în data de 20.12.2016, când se vor cita părţile”, au decis judecătorii doljeni.

 

Delapidare de 2,6 milioane de lei

Dosarul „Masa caldă” a fost deschis în urma unui raport al Corpului de Control al Complexului Energetic Oltenia care a scos la iveală faptul că, în perioada ianuarie 2009-aprilie 2013, la exploatările miniere din subordinea fostei EMC Motru au fost decontate în plus circa 300.000 de porții de mâncare. Beneficiar al decontărilor a fost firma Cazare Cantine Motru, patronată de Alexandru Ciorecan. Peste douăzeci de contabili şi directori, foști și actuali ai exploatărilor miniere din zonă, au fost trimişi în judecată, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 2,6 milioane de lei. Fostul director al SNLO, Daniel Burlan, e cap de afiş în dosar.

Distribuie articolul