Doru Vișan: ITM București anchetează decesul minerului de la Cariera Peșteana

de LM 0

Dosar de urmărire penală în urma accidentelor de muncă din Complexul Energetic Oltenia. Secretarul de stat Doru Vișan afirmă, într-un interviu pentru Radio Infinit, că de ieri, ITM București anchetează decesul minerului de la Cariera Peșteana.

Vișan spune că se așteaptă rapoartele instituțiilor statului care fac acum verificări, inclusiv al procuraturii, iar apoi vor fi date publicității.

”În cazul celor doi mineri arși, cauzele, la prima vedere, sunt abaterile de la disciplina muncii” declară secretarul de stat din Ministerul Energiei. Trei accidente de muncă, soldate cu trei răniți și un mort, au avut loc sâmbătă și luni în cadrul companiei de la Târgu-Jiu.

Doru Vișan comentează și pe seama acuzațiilor unor politicieni că accidentele de muncă ar fi fost cauzate de lipsa reparațiilor în minerit.

”CEO a avut un exercițiu financiar bun. Dacă sunt astfel de lucruri, se vor materializa în măsuri administrative” anunță secretarul de stat, lăsând impresia că ar putea urma noi demiteri de șefi la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

Distribuie articolul