Doliu în politica din Gorj. Severus Militaru s-a stins din viaţă

de LM 0

Fostul deputat Severus Militaru s-a stins din viaţă marţi, la 46 de ani. Politicianul suferea de insuficienţă pulmonară severă, iar o răceală i-a complicat situaţia. A fost internat câteva zile la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, iar duminică, un elicopter SMURD l-a transportat la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, din Capitală, unde şi-a dat ultima suflare, medicii neputând să-i salveze viaţa.

 

Constantin Severus Militaru s-a născut pe 17 noiembrie 1970. Era căsătorit şi avea doi copii. Şi-a început activitatea în anul 1995, la Cariera Roşiuţa, ca lăcătuş mecanic. Deşi era absolvent de studii superioare, Militaru a lucrat ca lăcătuş mecanic mai mult timp. Apoi a ocupat, timp de doi ani, până în 1997 postul de inginer debutant la Cariera Roşiuţa. Alţi doi ani, până în 1999, a coordonat formaţia de revizii mecanice săptămânale. A ocupat apoi funcţia de inginer tehnolog, iar din 2001 până în 2003 a fost şef adjunct Complex Excavare Transport Haldare. Din 2003 s-a ocupat exclusiv de munca sindicală, fiind preşedintele de sindicat al Carierei Roşiuţa. În prezent lucra ca inginer la CEO.

 

În politică, din 1998

În politică activa din anul 1998, când s-a înscris în Partidul Socialist al Muncii. Din anul 2000 a devenit membru al Partidului Democrat, pentru ca în 2004 să se înscrie în Partidul Alianţa Socialistă. În 2005 a revenit în Partidul Democrat Liberal şi a fost timp de două mandate consilier local la Motru. În 2008, Militaru a devenit deputat PDL.

Preşedintele PNL Motru a obţinut, în 2016, un mandat de consilier judeţean, iar în 11 decembrie a candidat pentru un post de deputat, însă a pierdut alegerile.

„Am pierdut un prieten, am pierdut un coleg, am pierdut un om bun! Am fost alături de el și am sperat ca medicii să acționeze înaintea bolii. Nu au putut. Va rămâne în sufletul meu pentru totdeauna! Dumnezeu să te odihnească, Sever!”, a anunţat Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj.

Distribuie articolul