Doi foşti panduri evoluează în Asia

de LM 0

Pandurii s-a dezintegrat în această iarnă. Cei care au jucat în prima parte a sezonului şi-au luat tălpăşiţa, alegând să evolueze prin alte părţi. Unii vor rămâne în Liga 1, aşa cum este cazul lui Valentin Munteanu, mijlocaşul semnând cu Concordia Chiajna. Alţii, în special străinii, au ales să plece din România din cauza problemelor financiare pe care le au cluburile din ţara noastră. Aşa se face că unii au ales să meargă în locuri foarte îndepărtate, însă ce nu face omul pentru bani…

 

Au ales banii asiaticilor

Doi dintre fundaşii centrali ai pandurilor au decis să fugă din Europa. Chiar dacă la origini sunt europeni, bosniacul Bunoza şi sârbul Vasiljevic au dat curs ofertelor venite din Asia, acolo unde vor încasa bani frumoşi într-un fotbal nu foarte dezvoltat. La nivel de infrastructură sau de nivel salarial e clar că fotbalul din Asia este mult peste cel din Liga 1, dar oricine din fotbal mai face câte un sacrificiu la o anumită vârstă pentru a-şi îmbunătăţi traiul.

 

Unul în Coreea, altul în Japonia!

Fundaşul Gordan Bunoza a părăsit Pandurii Târgu Jiu şi implicit România pentru a alege să joace tocmai în Coreea de Sud. Bunoza a ales ca o echipă de prim eşalon care a terminat sezonul din Coreea pe locul 4, fiind vorba de Incheon United. Acolo, Bunoza va fi al doilea străin din lot, bosniacul mai având un sârb în echipă, în rest doar coreeni.

Un alt fundaş care a evoluat pentru Pandurii, Nikola Vasiljevic, a ales să meargă şi el în Asia. Fundaşul sârb a semnat cu echipa de ligă secundă din Japonia, Tokushima Vortis. La această echipă, Vasiljevic mai are coleg un sârb, dar şi doi brazilieni, restul de jucători fiind japonezi.

 

Au plecat gratis

Ambii fundaşi plecaţi în Asia au părăsit clubul gorjean din postura de liberi de contract. Lor li s-au reziliat contractele, aşa că echipa gorjeană nu a încasat niciun leu de pe urma celor doi jucători.  Trebuie spus că dacă Bunoza a venit liber de contract la Pandurii, pe Vasiljevic gorjenii au plătit o sumă de bani, vreo 200 de mii de euro, astfel că acest club a ieşit pe minus din această afacere…

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul