DNA nu-i suportă pe şefii CEO liberi

de LM 0

dna

Procurorii anticorupție din Craiova solicită în continuare emiterea de mandate de arestare preventivă pentru cei trei şefi ai Complexului Energetic Oltenia, urmăriţi penal în dosarul „Bani pentru Medinţu”. Este vorba de Laurenţiu Ciobotărică, manager interimar al Complexului Energetic Oltenia, Dorina Jianu, directoarea Direcţiei Legislaţie, şi Daniel Antonie, şeful Diviziei Miniere. Primii doi au fost puşi sub control judiciar, după ce magistraţii craioveni au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, Daniel Antonie este anchetat în stare de libertate.

cioboatrica-taiat-microfon

Ciobotărică nu suportă controlul judiciar

Procurorii nu au fost mulţumiţi însă de verdictul Tribunalului Dolj şi au contestat măsura controlului judiciar, cerând în continuare arestarea preventivă. O contestaţie a depus inclusiv Laurenţiu Ciobotărică. Acesta doreşte mai multă libertate. Dorina Jianu nu a contestat măsura controlului judiciar. Contestaţia DNA şi a lui Ciobotărică vor fi analizate de către Curtea de Apel din Craiova în aceste zile.

 

Nu are voie să părăsească ţara

După cum se ştie, în urma măsurii controlului judiciar, Laurenţiu Ciobotărică nu are voie să părăsească România şi trebuie să se prezinte la poliţia de care aparţine cu domiciliu. „…dispune ca inculpatul Ciobotărică Ion Laurenţiu pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organele de urmărire penală, la judecătorul de drepturi de libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Poliţia com. Răzvad, jud. Dîmboviţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; să nu comunice cu inculpaţii Jianu Dorina, Antonie Daniel şi martorii Radu Cristian Eugen, Medinţu Aurel, Petroniu Ion, Slăvulete Ioana Delia, Boca Vasile, Olaru Sorin aspecte ce ţin de prezenta cauză, sau cu membrii familiei acestora, direct sau indirect. În baza art. 215 alin. 3 C. pr.pen. atrage atenţia inculpatului Ciobotărică Ion Laurenţiu că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite în sarcina sa, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, potrivit Tribunalului Dolj.

Ciobotărică este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Şeful CEO este acuzat că i-a plătit ilegal salarii compensatorii (128.000 de lei) directorului Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, pentru ca acesta să renunţe la funcţie.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul