DNA insistă cu un nou dosar. Daniel Antonie rezistă în fruntea CEO

de LM 0

daniel-antonie

Şeful Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie, este cercetat de DNA într-un nou dosar de abuz în serviciu. Acesta vizează achiziţia de truse medicale. Potrivit DNA, Antonie nu mai are voie să ocupe funcţia în care se afla când au fost săvârşite faptele.

rasp-1403exclusiv-1

Pus sub control judiciar

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 12.07.2016, a inculpatului ANTONIE DANIEL, la data faptei director al Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”, conform DNA Craiova.

furtunuri-incendiu

Achiziţii la prețuri supraevaluate

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2013-martie 2014, inculpatul Antonie Daniel, în calitate de director al Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, beneficiind de complicitatea și a altor persoane, a dispus, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice, achiziționarea la prețuri supraevaluate de către societatea pe care o conducea a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor şi 170 truse sanitare de prim ajutor. „Prin această conduită infracțională, profitând și de faptul că la nivelul unităților miniere din subordine era necesară achiziționarea de truse medicale și furtunuri pentru pompieri, inculpatul Antonie Daniel a prejudiciat bugetul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA cu suma de 415.240,66 lei”, se menţionează într-o adresă trimisă de DNA la solicitarea „Gorj Exclusiv”.

truse-prim-ajutor

Control judiciar cu interdicţii

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Antonie trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar şi să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârșit faptele, respectiv director al Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA. „Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, arată DNA. Antonie a contestat deja măsura controlului judiciar.

 

Trimis în judecată

Daniel Antonie este trimis în judecată, alături de Laurenţiu Ciobotărică şi Dorina Jianu, în dosarul „Bani pentru Medinţu”. Acuzaţia este tot de abuz în serviciu. Cei trei i-au virat în cont lui Aurel Medinţu suma de 128.000 de lei, pentru ca acesta să renunţe la şefia Diviziei Energetice şi să plece din firmă.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul