Dispute politice pe tema CE Oltenia

de LM 0

ceo-sediu1

Partidul Social Democrat Gorj susține că Legea Energiei trebuie promulgată, iar motivele pentru care a fost trimisă spre reexaminare nu sunt unele temeinice. Fostul premier Victor Ponta a menținut în viață CEO, iar „tehnocrații” liberali vor îngroparea lui, susţin pesediştii gorjeni. Liderii PNL Gorj spun însă că „tupeul PSD este revoltător” în condițiile în care s-a dorit privatizarea Complexului Energetic Oltenia.

 

PSD: Ponta a salvat CEO

„În anul 2012, premierul Victor Ponta a decis și fixat ca sediul Complexului Energetic Oltenia să fie la Târgu-Jiu, nu la București cum doreau democrat-liberalii, actual liberali. Premierul Victor Ponta a salvat Complexul Energetic Oltenia de la privatizarea cerută de FMI. Democrat-liberalii au dorit de la bun început distrugerea entității energetice, așa că miniștrii PD-L au discriminat Complexul Energetic Oltenia. În februarie 2015, Guvernul Ponta a negociat cu FMI un program de eficientizare a Complexului Energetic Oltenia și nu de disponibilizare. Liberalii fie sunt prost informații, fie mint în cunoștință de cauză atunci când spun că, s-au dat afară 3000 de oameni. Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au cerut Complexului Energetic Oltenia un plan de închidere a unităţilor de producţie a electricităţii nerentabile, care nu mai pot fi revitalizate. Atunci s-a decis transferul minelor Alunu şi Berbeşti de la Complexul Energetic Oltenia la CET Govora, ceea ce înseamnă că 1000 de oameni au fost transferați la CET Govora. Tot FMI a cerut vehement disponibilizarea a minim 5000 de oameni, însă premierul Ponta nu a fost de acord cu această cifră, negociindu-se ca doar 2000 de persoane aflate în prag de pensionare să intre în programul de restructurare, dar nu oricum, ci asigurându-se un venit de completare”, susţin social-democraţii gorjeni.

 

Dan Vîlceanu, spionul greviştilor foamei

În anul 2013, CEO a fost depolitizat, decăpușat și s-au strâns robinetele, supărând clientela politică și grupurile de interese influente în acel moment, aspecte de care Dan Vîlceanu nu este străin, mai arată cei din PSD. „Acum, «tehnocrații» liberali au adus CEO unde îl vedem cu toții, în pragul unui blocaj total, blocaj susținut de către un ministru sfidător atât cu cei care sunt corecți în CEO, cât și cu autoritățile publice locale. Sfidarea a fost și pe placul lui Dan Vîlceanu, care s-a erijat în protestatar al grevei foamei. Noi credem că, mai degrabă, a fost un spion al greviștilor, iar ministrul energiei a fost interesat, prin vizita nocturnă, să verifice dacă protestatarii sunt cu adevărat în greva foamei. Pe Dan Vîlceanu l-a interesat întotdeauna să-și deruleze afacerile pe care le are în minerit și energie și de unde a încasat milioane de euro de-a lungul anilor. Acum, a devenit și el o victimă a incompetenței managerului liberal al Complexului Energetic Oltenia și se vede nevoit să-și dea oamenii afară. Acum simte și Vîlceanu ce înseamnă incompetența liberală”, arată un comunicat de presă al PSD Gorj.

 

PNL: Tipeu de PSD-ist să vorbeşti de salvarea CEO

Liderii PNL Gorj au reacţionat şi spun că tupeul PSD este revoltător. „Tupeu de PSD-ist! Să vorbești despre salvarea Complexului Energetic Oltenia când ți-ai luat angajamentul să-l privatizezi majoritar, să-l căpușezi prin firme de casă sau ale unor interlopi până îl aduci pe pierderi de 16 mii de miliarde de lei, să vorbești despre locuri de muncă după ce disponibilizezi 2000 de angajați si externalizezi încă o mie, să spui că ai depolitizat CEO când ți-ai pus manager privat un vicepreședinte PSD. Cu același tupeu, PSD-iștii susțin că «în anul 2013, CEO a fost depolitizat, decăpușat și s-au strâns robinetele», în condițiile în care Laurențiu Ciurel, managerul de la vremea aceea, fusese vicepreședinte și consilier județean PSD. Daniel Antonie, cel trimis în judecată recent de DNA în două dosare penale, a fost consilier județean PSD.  (…) Noi îi întrebăm pe PSD-iști de ce șeful lor, Ion Călinoiu, nu și-a ținut promisiunea publică și nu a intrat atunci în  greva foamei pentru a fi și el «spion al greviștilor». Călinoiu mai are însă posibilitatea să-și țină promisiunea în fața oamenilor. Noi chiar îl invităm să declanșeze greva foamei în fața CEO, motivele pentru care ar putea protesta fiind nenumărate, iar dacă nu le cunoaște îi putem reaminti noi public o parte din ele.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul