Dispută pe tema excedentului bugetar acumulat din 2017 și 2018

de LM 0


Dispută, luni după-amiază, în ședința Consiliul Local Târgu-Jiu, pe tema excedentului bugetar acumulat din 2017 și 2018, de circa 4 milioane de lei.

PSD, prin viceprimarul Aurel Popescu, a venit cu propunerea ca banii să fie folosiți în totalitate pentru achiziționarea de utilaje în vederea dotării Edilitara. Amendamentul n-a trecut, însă, la vot.

Societatea, aflată în subordinea Consiliului Local Târgu-Jiu, a fost pusă la zid, pentru modul în care a făcut deszăpezirea orașului, în această iarnă.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că este nevoie de un aviz de la Consiliul Concurenței pentru majorarea capitalului social al societății Edilitara. Edilul vrea ca excedentul bugetar să fie folosit pentru cofinanțarea proiectelor europene.

Consilierul ALDE, Eduard Lădaru, președinte de ședință, a susținut amendamentul lui Aurel Popescu de cumpărare de utilaje noi pentru societatea de gospodărire locală.

Și social-democratul Cristian Toader Pasti a pledat în favoarea dotării Edilitara cu mașini moderne.

Și consilierul Eduard Berca a venit cu un amendament legat de Edilitara. Liberalul a propus ca numai 2 milioane de lei din excedent să meargă către dotarea societății. Nici proiectul său n-a trecut, obținând un singur vot, al său, spre amuzamentul restului aleșilor locali.

Distribuie articolul