Disponibilizaţii CEO, fără venituri de completare?

de LM 0

mineri-concediati

Viitorii disponibilizaţi de la Complexul Energetic Oltenia au fost lăsaţi de Guvern în afara OUG 36 şi nu vor beneficia de venituri de completare, în cazul în care vor fi puşi pe listele de concedieri colective. CEO şi-a propus să dea afară 2.000 de oameni până la 1 iulie 2016 şi încă 3.200 până în 2020. Guvernul a aprobat celebra Ordonanţă 36, însă numai pentru angajații disponibilizați de la Complexul Energetic Hunedoara S.A. și Companiei Națională a Uraniului S.A.

 

Măsuri de protecție socială

Astfel, persoanele disponibilizate ca urmare a reducerii activității Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A. și Companiei Națională a Uraniului S.A. vor putea beneficia de măsuri de protecție socială, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate de Guvern. În acest sens, Guvernul a modificat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate pe baza planurilor de disponibilizare.

 

Venituri în plus doar pentru unii

Prin aceste modificări, Executivul a stabilit ca pe lângă măsurile de protecție socială acordate de companii, pentru atenuarea impactului social, angajații disponibilizați ca urmare a reducerii activității celor două societăți energetice să primească și venit lunar de completare. Potrivit OUG nr. 36/2013, venitul lunar de completare se stabilește odată cu indemnizația de șomaj și este egal cu diferența dintre câștigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât câștigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Național de Statistică, și nivelul indemnizației de șomaj.

Venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferențiat, respectiv pe 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani și până la 10 ani, 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani și până la 15 ani, 22 de luni pentru salariații care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani și până la 25 ani și 24 de luni pentru salariații care au o vechime în muncă de cel puțin 25 de ani. După publicarea în Monitorul Oficial a acestui act normativ, vor fi elaborate proiecte de Hotărâre pentru punerea în aplicarea a măsurilor de protecție sociale stabilite prin Ordonanța de urgență adoptată astăzi, în baza Planurilor de disponibilizare aprobate în condițiile legii.

 

Pentru ce s-au mai întâlnit liderii FNME cu Grigorescu?

Este de amintit că liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) s-au întâlnit cu Victor Grigorescu, ministrul Energiei, cu doar trei zile înainte de şedinţa de Guvern, însă reprezentantul acţionarului majoritar al CEO nu a luat în seamă cererile sindicaliştilor care au cerut ca OUG 36 să se aplice şi pentru Complexul Energetic Oltenia. A doua variantă, în lipsa OUG 36 pentru CEO, era ca la companie să fie mărit bugetul pentru plăţile compensatorii. Este greu de crezut că va fi aşa, mai ales că şefii companiei promovează tăierile, reducerile şi economiile.

Constantin Mitrescu, vicepreşedinte al FNME, a promis însă recent că se va negocia cu administraţia CEO un nivel al lefurilor compensatorii similar cu cel din 2012, când au fost acordate între 8 şi 14 lefuri compensatorii.

 

Ce spune Grigorescu ?

Ministrul Victor Grigorescu a declarat că se bucură că i-a putut ajuta pe angajaţii celor două companii de stat prinse în OUG 36, dar nu a pomenit nimic de CEO: „Mă bucur să anunțăm faptul că putem oferi o protecție socială reală angajaților de la Complexul Energetic Hunedoara și de la Compania Națională a Uraniului. Ne aflăm (…) într-o situație dramatică în aceste companii, pentru că nu s-au luat măsuri necesare la timpul lor și prin această neglijență s-a pus în pericol viitorul lor, dar și situația socială a angajaților. Conform Ordonanței aprobate (…), creăm cadrul legal prin care eventuale persoane disponibilizate în baza unui potențial plan de disponibilizare vor putea beneficia pe lângă indemnizația de șomaj și de venituri de completare… Este o măsură suplimentară de protecție socială care este necesară pentru că aceste companii se află astăzi într-o situație cu totul particulară, una dintre ele se află în insolvență, cealaltă întâmpină și ea dificultăți majore. Deci, nu e vorba decât de companii care cumva se redresează în condiții sau trec printr-o perioadă normală de adversitate financiară, cum se mai întâmplă. E vorba de situații cu totul particulare… Aș vrea să fie clar și să se înțeleagă că suntem în mijlocul unui proces extrem de important, de reașezare pe drum corect a mineritului, și că acest proces este strict legat de securitatea energetică a României. Din păcate, în ultimii ani, nu s-a făcut aproape nimic în ceea ce privește eficientizarea acestui domeniu, astfel că importante companii miniere au ajuns în situații dificile din punct de vedere financiar, fără planuri de perspectivă și fără a face transformările necesare de o manieră treptată, ceea ce ar fi presupus o tranziție firească și suportabilă. Adoptăm în această perioadă măsurile care se impun, astfel încât să nu periclităm viitorul mineritului în România”, a declarat ministrul Energiei, care a uitat şi de marşul disperării.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul