Discuții tot mai intense, în ultima vreme, pe tema schimbările din serviciile deconcentrate

de LM 0


Discuții tot mai intense, în ultima vreme, pe tema schimbările care vor avea loc în serviciile deconcentrate de la Gorj. ”În două săptămâni va fi dată Ordonanță de Urgență pe Codul Administrativ” afirmă senatorul PSD Scarlat Iriza. Parlamentarul este de acord cu poziția unor colegi de partid care cer schimbarea șefilor de instituții numiți încă de pe vremea fostului PDL. Mihai Weber zice, însă, că subiectul schimbărilor din deconcentrate va fi dezbătut după alegerile europarlamentare.

Vineri, la Craiova, vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a afirmat, în cadrul unei întâlniri cu primarii din Dolj, că în perioada următoare Codul Administrativ va fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă. Pe 6 noiembrie 2018, Curtea Constituțională a decis, cu unanimitate de voturi, că legea privind Codul Administrativ este neconstituțională în integralitate.

Senatorul PSD Scarlat Iriza zice că, ordonanța referitoare la Codul Administrativ, ar apărea în două săptămâni. Apoi, vor putea începe discuțiile despre schimbările din deconcentrate.

Deputatul Dan Vâlceanu, președinte PNL Gorj, se așteaptă să urmeze schimbări în serviciile deconcentrate. Acuză PSD că alege să guverneze prin ordonanțe de urgență pentru a ocoli Curtea Constituțională.

Liderii ALDE Gorj cereau, în urmă cu câteva săptămâni, discuții cu PSD pe posturile din deconcentrate. Vicepreședintele Robert Filip zice, însă, că pana in acest moment n-au avut loc.

Deputatul PSD, Mihai Weber, afirmă că subiectul schimbărilor de șefi din deconcentrate nu este, în acest moment, pe agenda sa. Orice discuție pe această temă se amână pentru după alegerile europarlamentare.

Distribuie articolul