Directorul Antonie, sub control judiciar

de LM 0

daniel-antonieDirectorul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie, rămâne sub control judiciar, în dosarul de abuz în serviciu în care a fost trimis recent în judecată. „Menţine ca legală şi temeinică măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Antonie Daniel. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14.09.2016 la Tribunalul Gorj”, se arată în sentinţa instanţei.

Directorul Daniel Antonie este acuzat că s-a implicat în achiziţionarea a 272 de furtunuri pentru stingerea incendiilor și a 170 de truse sanitare de prim ajutor, la preţuri supraevaluate. Alături de Antonie au fost trimişi în judecată Vasile Ghimişi, contabil la Divizia Minieră, Florin Temelie şi firma acestuia, TFR TEMINVEST SRL, şi Daniel Sever Giurcău, fratele şefului de la Protecţia Consumatorilor, Mădălin Giurcău. CE Oltenia s-a constituit parte civilă în proces, prejudiciul stabilit de anchetatori fiind de peste 400.000 de lei.

Daniel Antonie mai este trimis în judecată în dosarul „Bani pentru Medinţu“, alături de directorul financiar al CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, şi de Dorina Jianu, directoarea suspendată a Direcţiei Legislaţie.

Distribuie articolul