Dian Popescu: „Tudose căzuse în latura de tehnocrat. Petcu va rămâne la Energie”

de LM 0


„Tudose a căzut în latura de tehnocrat”, așa explică Dian Popescu decizia PSD de a-și mazili cel de-al doilea premier în 7 luni. Liderul ALDE Gorj, care este și consilier al ministrului Energiei, crede că Toma Petcu va rămâne și-n viitorul Executiv.

Social-democrații au decis, prin vot în Comitetul Executiv, să-l debarce pe Mihai Tudose din fruntea guvernului.

Liderul ALDE Gorj, Dian Popescu, știe care sunt motivele: Tudose căzuse în latura de tehnocrat și n-a mai ascultat de partid. „A fost un vot politic mai mult decât copleșitor, doar 4 voturi împotrivă și abțineri din 67 de membri CEX PSD, asta înseamnă că Tudose nu a înțeles că este un guvern politic, a căzut în latura de tehnocrat de a deranjat atât de mult politicienii din PSD. Asta se vede din exterior. Când guvernul este politic sau o numire este politică trebuie să înțelegi că în spatele tău ai echipele politicienilor care te-au pus în acea funcție. Este necesar să ai o majoritate politică pentru că ea transmite spre executiv nevoia oamenilor din teritoriu. Când te duci în guvern și te înconjori într-un palat de sticlă, nu mai vezi în spate, ceea ce vorbește populația care este reprezentată de politicieni”, a spus Dian Popescu.

Dian Popescu ne-a comunicat că sunt șanse mari ca Toma Petcu să rămână șef al Energie și-ntr-un viitor Executiv. „Nu am de unde să știu ce vor negocia, dar cred că va rămâne. Până acum, noi nu am avut probleme cu sistemul energetic, micile sincope cu creșterile prețurilor este în mare vina ANR-ului, nu au făcut legislația la timp astfel încât să putem controla majorarea prețurilor la energie în țară. Cred că Toma Petcu va rămâne ministrul energiei în continuare”, a concluzionat Dian.

Distribuie articolul