Dian Popescu: „Sistemul energetic, într-o situație dezastruoasă! Nu s-au mai făcut investiții și au fost angajați incompetenți!”

de LM 0


Sistemul energetic a ajuns într-o situație dezastruoasă, pentru nu s-au mai făcut investiții și au fost angajați incompetenți, susține Dian Popescu.

Într-un interviu pentru Financial Intelligence, acordat zilele trecute, fostul senator îi face proști pe directorii care raportează profituri uriașe.

Dian Popescu atrage atenția că România a ajuns să importe de luni bune energie fără să exporte nimic. Fostul lider ALDE critică lipsa de investiții în companiile producătoare de energie.

Dian Popescu îi mai acuză de prostie și pe cei care conduc sistemul energetic național, pentru că pun în posturi importante persoane nepregătite profesional.

Dian Popescu spune că strategia energetică națională, pe care reprezentanții puterii susțin că au făcut-o, nu există, de fapt. Asta, deși, încă din 2012, alianța USL, din care a făcut parte, se lăuda cu un astfel de plan. „Strategia nu s-a făcut nici atunci, nici acum”, recunoaște fostul parlamentar.

Fost consilier al ministrului Energiei, Dian Popescu este convins că mult promisa investiție a chinezilor privind realizarea unui grup energetic nou la Rovinari nu se va face niciodată.

Distribuie articolul