Dian Popescu: „Și dacă nu mă prezint, ies președinte la ALDE Gorj”

de LM 0


Cel mai probabil nu va avea loc conferință de alegeri în ALDE Gorj, în 2018. „Am stabilit, la nivel național, să nu organizăm alegeri. Oricum, dacă le-aș fi organizat, și dacă nu m-aș fi prezentat tot ieșeam președinte”, spune liderul județean Dian Popescu.

Precizările vin după ce, la finalul anului trecut, o grupare din partid, ajutată din exterior de afaceristul Ion Iordache ar fi încercat să preia organizația din mâna fostului senator. „Nu cred că m-ați văzut pe mine altfel decât liniștit și că nu m-aș gândi la dezvoltarea partidului ci la alte jocuri care s-ar putea face în spate. Sunt mult prea bătrân în politică, am prea multă experiență ca să intru în aceste jocuri ieftine ale unor oameni bolnavi. Acei oameni vorbesc numai prostii, în ședința de Birou, iar colegii serioși știu acest lucru, este o decizie de la Biroul Central, să oprim alegerile în teritoriu, de anul trecut s-a luat această decizie, pentru că nu putem stabiliza, și nu este cazul ALDE Gorj, care este pe locul 6 în România, nu putem organiza, deși eu puteam să le organizez, nici nu veneam la ședință și ieșeam președinte, dar e corect să organizăm alegeri și organizăm alegeri în organizațiile cu rezultate slabe. Întâi organizăm teritoriul și apoi alegerile județene. Cel mai probabil asta se va întâmpla (n.r. nu vor avea loc alegeri în 2018, ci în 2019). Dacă sunt organizații bine organizate, atunci le vom aproba data de alegeri”, a spus Dian Popescu.

Dian Popescu cataloghează ca fiind simple speculații informațiile conform cărora Sorin Boza va fi schimbat de la conducerea CE Oltenia. Liderul ALDE Gorj spune că e foarte greu să fie evaluată negativ activitatea managerului CEO pentru că rezultatele financiare ale companiei sunt foarte bune.

Dian Popescu a venit cu o reacție și pe seama ideii unora dintre liberali de a strânge semnături pentru organizarea unui referendum de dizolvare a Consiliului Local Târgu-Jiu. Liderul ALDE Gorj nu vede motive întemeiate pentru un astfel de demers.

Distribuie articolul