Dian Popescu: „Îmi este indiferent dacă rămân sau nu consilier al ministrului Anton”

de LM 0


Dian Popescu nu știe dacă-l va consilia și pe noul ministru al Energiei, Anton Anton. N-au purtat, încă, o discuție.

Liderul ALDE Gorj dă asigurări, însă, că Anton este un om cu viziune, a mai fost ministru, la Educație, așa că știe cum este să ai funcție în guvern.

Vineri, Toma Petcu, deși nominalizat de partid, și-a anunțat retragerea. Luni, Comisiile permanente pentru Politică economică, reformă şi privatizare, respectiv Industrii şi Servicii din Parlament l-au validat pe candidatul ALDE, Anton Anton, pentru funcţia de ministru al Energiei, cu 44 de voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”. „Noul ministru este profesor universitar în hidraulică, este aproape în domeniu în sistemul energetic. Este inițiatorul laserului de la Măgurele, care inițial nu s-a crezut că va fi implementat și acum este la nivel mondial. Este un om cu viziune, a mai fost ministru, cred că este o alegere foarte bună. Au fost temeri și la instalarea domnului Toma Petcu și cu dânsul la conducerea ministerului, CEO a mers foarte bine, sunt convins că și sub conducerea domnului Anton, Ministerul Energiei va funcționa la fel de bine și în același timp și companiile din subordinea Ministerului. Sunt convins că strategia energetică a României va fi dusă la bun sfârșit”, a declarat Dian Popescu.

Dian Popescu nu știe dacă va ocupa postul de consilier personal și pentru noul ministru al Energiei. „Suntem colegi de partid, îl cunosc de 2 ani, vom avea o discuție față în față. Știe că am fost consilierul domnului Toma Petcu. Nu ține de ce doresc eu, ci de ce dorește ministrul Anton. Ca și consilier personal, trebuie să mergi cu informațiile drept la țintă. Îmi este indiferent dacă rămân sau nu”, ne-a declarat liderul ALDE Gorj.

Distribuie articolul