Dezamăgire şi frustrare ! Stoican e foarte afectat de retrogradare !

de LM 0

Flavius Stoican şi-a asumat riscul atunci când a semnat cu Pandurii. „E greu, dar trebuie să trec peste acest eşec”, spune Flavius Stoican. Tehnicianul merge mai departe şi spune că a fost la un pas de un miracol. „Doream ca munca aceasta să nu fie în zadar. Am luptat până la ultima picătură de energie, dar a fost acel minut 94… Îmi e destul de greu. Speram să facem minunea şi am fost aproape să facem un lucru măreţ”, a comentat Flavius Stoican.

Antrenorul se felicită că a acceptat să lucreze la Pandurii. „Am fost considerat nebun că am acceptat să vin la Pandurii, alţi antrenori nu au acceptat această provocare. Eu am acceptat şi nu regret. Am avut lângă mine un grup senzaţional, băieţi de mare caracter. Am avut nevoie de oameni care să susţină moralul jucătorilor, oameni care să mă susţină şi pe mine. Au fost aceşti oameni, dar jucătorii aveau nevoie şi de un impuls financiar. Nu a existat implicare financiară. Am discutat cu jucătorii, le-am spus băieţilor că să jucăm fotbal şi să dăm naiba banii şi primele. A fost greu să-i conving şi până la urmă i-am convins. Am crezut până la final în salvare”, spune Flavius Stoican.

 

Multe dezamăgiri

Ei bine, antrenorul pandurilor spune că anumite decizii ce nu ţin de el sau elevii lui au decis clasamentul final. „Totul s-a rupt când am fost eliminat uşor la Timişoara. A contat enorm că nu am fost pe bancă la meciurile cu Mediaş şi Botoşani. Este incredibil cu câtă uşurinţă am fost eliminat. Am urmărit ce trăiri au alţi colegi de-ai mei şi pot spune că sunt mult mai vocali sau mai expresivi decât mine. Dar eu am fost eliminat într-un moment cheie. Dacă aş fi fost lângă echipă la cele două eciuri, 100% nu eram retrogradaţi. La Botoşani a egalat în minutul 92, trebuia să nu pierdem acest meci. Dacă eram pe bancă era altceva. Mai e ceva. În timpul meciului, arbitrul spunea că Timişoara conduce cu 3-2. Asta mi-au spus băieţii mei. Eu spun ce-m auzit de la jucători. La final am mers în vestiar şi i-am întrebart de ce ne-am grăbit la 1-1? Mai erau 2-3 minute şi noi ne grăbeam, iar ei îmi spuneau că li s-a spus că meciul de la Mediaş s-a terminat cu victoria Timişoarei !!! Nu ştiu dacă este adevărat, asta îmi spuneau jucătorii. Noi trebuia să facem anti-fotbal în ultimele minute. Trebuia să tragem de timp, trebuia să facem totul pentru a termina meciul la egalitate. Dacă mergeam la baraj, UTA nu ne-ar fi stat în cale”, a mai punctat Flavius Stoican.

Mai mult, tehnicianul este foc şi pară pe un fost coleg de-al său. „Am avut o discuţie cu Claudiu Niculescu şi mi-a spus să nu îmi fac griji pentru că el vrea doar victoria în meciul cu Concordia. Este incredibil, câştigătoarea Cupei a pierdut pe teren propriu. Am văzut câteva imagini de la acel meci şi apoi am închis televizorul. Sunt pe cale de-a pleca cu un gust amar pentru că nu am reuşit să facem miracolul. Am bătut Chiajna la ea acasă, apoi la noi acasă, apoi am bătut Timişoara la ei acasă. Nu vreau să mă plâng, dar câte echipe joacă la intervalul de zile, marţi-vineri, marţi-vineri?”, a mai încheiat Flavius Stoican.

 

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul