Detalii șocante din scandalul de la Albeni ! Primarul a avut o relație amoroasă cu doctorița Hortopan !

de LM 0


Inspectorii DSP Gorj, la verificări la Centrul de Permanență Prigoria, punctul de lucru Albeni, după scandalul din Săptămâna Mare când primarul Ionuț Stan a schimbat butucii la ușă și n-a lăsat medicul de gardă să intre în cabinet.

Deși, miercuri, ne spunea că lucrurile ar fi revenit pe un făgaș normal, situația s-a schimbat, din nou, din câte aflăm de la consilierul local PNL, Marian Iliuș. Primarul Stan refuză să le predea medicilor cheile centrului.

„La ora 16 s-au reluat gărzile așa cum auzisem că se va întâmpla la centrul nostru de permanență însă s-a solicitat primarului să deschidă o cameră unde aveau doctorii lucrurile personale, li s-a deschis dar apoi ușa a fost închisă din nou. Am vorbit cu doamna Pința care mi-a spus că dacă nu i se vor preda cheile, se va închide centrul pentru că primarul nu avea dreptul să dețină chei, mai ales că există registre iar primarul putea vedea fișele personale ale pacienților iar asta este o încălcare de lege. Din păcate primarul nu a predat cheile, am înțeles că pe seară a fost un scandal acolo, au venit cei de la DSP iar de dimineață a fost din păcate ultima gardă la noi. Concluzia finală este că DSP a închis centrul medical de la Albeni, primarul este principalul vinovat pentru asta”, a declarat pentru Radio Infinit Marian Iliuș.

Deși Iliuș aflase că punctul de lucru Albeni, al Centrului de Permanență Prigoria, ar fi fost închis, situația nu stă așa. Marius Boeriu, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj, zice că, deocamdată, nu a fost luată o decizie.

Primarul din Albeni, Ionuț Stan, acuză că directorul adjunct al DSP Gorj, Elena Sfârlează, care a făcut controlul la Albeni, ar fi acționat la îndemnul doctoriței Ramona Hortopan. Amintim că edilul a argumentat n-o mai vrea pe Hortopan la cabinetul medical pe motiv că în incintă se fumează și se consumă alcool.

„Nu am putut să avem o discuție și să le spun ce se întâmplă deoarece domnișoara director Sfârlează care a fost în control are ore la Școala Carol Davila unde director este doamna Hortopan și cred că legal nu avea voie dumneai să vină în control fiind incompatibilă, nici cu domnul Adrian Dobrin nu am putut să discut. O să am o discuție cu domnul prefect, Sfârlează și Dobrin susțin că acest punct de lucru s-a înființat sub presiune și autorizația a fost eliberată ilegal”, a declarat primarul Stan.

Primarul Stan face și alte declarații absolut șocante. Susține că întreg conflictul cu medicul coordonator Hortopan ar avea substrat personal. „Am fost ÎNCURCAT cu doctoriţa Hortopan. Se răzbună că n-am divorţat de soţie”, șochează primarul.

„Doamna Hortopan se răzbună pe mine pentru că nu am vrut să renunț la soție și să am o relație cu dumneai. Eu am fost încurcat cu această doamnă. Dacă domnul Boieriu consideră a fost înființat ilegal acest punct de lucru, să fie desființat, iar dacă a fost legal, să funcționeze în continuare. Eu cred că domnul prefect va lua o decizie pentru locuitorii din Albeni și acest punct de lucru va exista în continuare”, a încheiat Stan.

În replică, medicul Ramona Hortopan cataloghează drept cancanuri afirmațiile edilului din Albeni. „Nu este nicio răzbunare, el s-a considerat pe moșia dânsului, a venit, a închis ușile, a restricționat accesul, a închis căldura. Vom vedea cursul legal al lucrurilor după acest control al DSP. Primarul are o problemă cu toată lumea, cu cetățenii, cu binele comunei și cred că și cu dânsul. Sfârlează lucrează la școala pe care eu o conduc de 6 ani de zile în timpul ei liber. Omul ăsta are o problemă, sunt cancanuri pe care le inventează (n.r. legat de afirmația cu despărțirea de soție), m-a vârât în scandalul ăsta și vom discuta altfel dacă asta vrea. E problema lui ce idei delirante are, nu pot să spun acum dacă îl voi da sau nu în judecată”, a replicat Hortopan.

Distribuie articolul