Date dramatice privind natalitatea la Târgu-Jiu

de LM 0

natalitate

Natalitatea este în scădere la Târgu-Jiu. Şi tot în scădere sunt şi căsătoriile, dar şi divorţurile. Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu a înregistrat, în primele zece luni ale acestui an, o scădere a numărului nou-născuţilor, fiind luate în evidenţă 870 de naşteri. Este vorba de o scădere cu 200 de naşteri faţă de perioada similară a anului trecut.

Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, a precizat că scăderi s-au înregistrat şi în ceea ce priveşte rata divorţurilor pe cale administrativă, cifrele arătând că doar 12 cupluri au ales să se despartă, până la această dată, la primărie, faţă de 19 divorţuri câte erau înregistrate anul trecut.

 

Nu se mai căsătoresc la Poarta Sărutului

Şi numărul căsătoriilor la Poarta Sărutului a scăzut în acest an aproape la jumătate. Astfel, dacă anul trecut până în luna octombrie, 46 de cupluri şi-au unit destinele la Poarta Sărutului, anul acesta doar 28 au ales această locaţie. Cel mai probabil, taxa de 400 de lei impusă de municipalitate cetăţenilor, care vor să se căsătorească într-un cadru special, este considerată prea mare de unii dintre aceştia. „La sediul Primăriei Târgu-Jiu, în schimb, taxa de căsătorie civilă este de 200 de lei. Sunt multe persoane care aleg să fie oficiată cununia civilă în sediul Primăriei Târgu-Jiu”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Mai sunt şi cupluri care se căsătoresc civil în timpul săptămânii, când nu se percepe vreo taxă.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul