Daniel Burlan va fi membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, în următoarele 4 luni

de LM 0


Daniel Burlan va fi membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, în următoarele 4 luni. Fostul director general al fostei SNLO a fost selectat de Comitetul de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere. 6 persoane se înscriseseră, până luni, 3 decembrie, la selecția organizată de Comitet: Octavian Graure, Daniel Burlan, Oprea Vasile Scorţariu, Ion Dumitrescu, Ionuț Predoiu și o tânără de 21 de ani. Postul de director, pe parte minieră, a rămas vacant în urma revocării lui Daniel Antonie, în luna august a acestui an.

S-a decis șeful pe parte minieră la Complexul Energetic Oltenia. Daniel Burlan a fost selectat de supraveghetori și va face parte din Directoratul companiei, pentru cel puțin 4 luni.

Înainte de-a fi anunțat rezultatul selecției, Eugen Iovan, liderul sindical de la Turceni, ne recunoștea că l-ar fi dorit pe Octavian Graure, fost director al termocentralei, pe postul vacant din Directorat. Cei doi au colaborat bine în trecut.

Nicu Bunoaica ne-a declarat, înainte de a se anunța rezultatul selecției, că-l consideră cel mai competent pe Daniel Burlan să conducă mineritul din Gorj.

Liderul sindical de la Lupoaia ne-a mai pus că s-a simțit, în ultimele luni, lipsa unui șef pe parte minieră: reparațiile și condițiile de lucru din cariere sunt la pământ.

Daniel Burlan a primit aprecieri și din mediul politic, cu puțin timp înainte de a fi anunțat că a fost selectat pentru postul vacant din Directoratul CEO. Atât Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, cât și vicepreședintele liberal Gheorghe Pecingină au declarat că fostul șef al fostei SNLO este un bun profesionist, capabil să gestioneze problemele din minerit.

Liderul sindical Constantin Crețan a fost una dintre persoanele care l-au criticat cel mai dur pe Daniel Burlan, în ultimii ani, în special din pricina apropierii de Marin Condescu, președintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia. Acum, Crețan spune că Burlan este un profesionist care a avut o activitate intensă, în ultima perioadă, în cadrul CEO.

Distribuie articolul