Dan Vîlceanu critică instalarea lui Valentin Chepeneag pe postul de director al Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”

de LM 0


Deputatul Vîlceanu critică instalarea lui Valentin Chepeneag pe postul de director al Muzeului Național ”Constantin Brâncuși” de la Târgu-Jiu.

”Individul, un apropiat al conducerii PSD Gorj, a fost pus director peste un muzeu care nu există. Oameni buni, opriți-vă!” a postat președintele PNL Gorj pe pagina de socializare, anunțând că va interpela Ministerul Culturii pe această temă.

Muzeul ”Brâncuși” a fost înființat prin lege încă din anul 2016, urmând să-și aibă sediul în Casa Gănescu din Târgu-Jiu. Până acum, însă, nu s-a făcut mai nimic. Dan Vîlceanu acuză că postul de director la muzeu a devenit ”o sinecură de partid”. Vîlceanu este revoltat că noul șef al Muzeului ”Brâncuși” încasează salariu ”fără să aibă obiectul muncii”.

Valentin Chepeneag afirmă că este director interimar, numit pe 4 luni, al Muzeului ”Brâncuși”, iar sarcina sa este să obțină finanțare pentru reabilitarea Casei Gănescu și să pregătească organigrama noii instituții de cultură. Chepeneag nu vrea să reacționeze la acuzațiile deputatului Dan Vîlceanu, motivând că politica și cultura nu trebuie amestecate.

Distribuie articolul