Dă Boza bani la Pandurii?

de LM 0

Conducerea Complexului Energetic Oltenia(CEO) se gândeşte să reia finanţarea către Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie îndeplinite câteva condiţii. Este vorba de o primă condiţie, respectiv cea a rămânerii companiei pe profit. Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a precizat că se va face o analiză a activităţii pe primul semestru. Dacă rezultatele vor fi pozitive, administraţia ar putea trimite o solicitare către Ministerul Energiei.

Nu are voie să finanţeze când are pierdere

Compania nu poate să ofere niciun fel de finanţări timp de doi ani de zile, dacă înregistrează pierderi. Conducerea CEO va încerca să obţină o dispensă din partea acţionarului principal, respectiv Ministerul Energiei. Suma care ar putea fi alocată către Pandurii, după jumătatea acestui an, nu va fi însă una foarte mare. Condiţia este ca societatea să rămână pe profit şi ca Ministerul Energiei să fie de acord cu varianta reluării finanţării.

Bani de la ceilalţi asociaţi

Primarul interimar din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a declarat că ceilalţi asociaţi îşi onorează obligaţiile financiare către clubul de fotbal: „Am fost la Timişoara, m-am bucurat foarte mult cu toţi cei care am făcut această deplasare pentru victoria pe care echipa de fotbal Pandurii Târgu-Jiu a avut-o aseară la Timişoara. Este o victorie care ne dă speranţe foarte mari, depinde doar de noi în continuare, depinde de mobilizarea pe care o vom avea pentru ultimele două meciuri pe care le avem. Cel cu Gaz Metan pot spune că este un meci decisiv pentru noi pentru ca echipa de fotbal să rămână în prima ligă fără nicio problemă, atmosfera este una mai destinsă care trebuie să mobilizeze în continuare atât sportivii, cât şi asociaţii şi ceilalţi factori de decizie. Lucrurile au fost deja stabilite, noii acţionare şi-au respectat promisiunea, fiecare a venit cu sumele de bani pe care le-a promis şi urmează în zilele următoare o întâlnire a asociaţiilor pentru a gândi viitorul program cu această activitate sportivă. este vorba de 50.000 lei fiecare pe care s-au angajat să îi achite la intrarea în asociaţie, fiecare asociat şi-a achitat aceste sume. Rămâne să stabilim la întâlnirea asociaţiilor care va fi participaţia ulterioară a fiecărui asociat. Cele două firme sunt Grimex şi încă una din Bucureşti”, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar din Târgu Jiu.

Cătălin Stoica

Distribuie articolul