Cuşti pentru câini printre blocurile din Târgu Jiu

de LM 0

Câinii fără stăpân continuă să constituie o problemă în Târgu Jiu, numărul acestora crescând mereu. Autorităţile nu fac faţă situaţiei şi, deşi există câteva soluţii propuse chiar de către consilierii locali, până în prezent nu s-a luat o măsură concretă. Aşa se face că în municipiu cei care hrănesc patrupedele şi le ţin pe lângă blocuri nu sunt deranjaţi de nimeni. Ba mai mult, prin unele cartiere au apărut cuşti pentru ca animalele să aibă parte de confort. În alte zone sunt ţinuţi chiar în scările blocurilor şi asta în ciuda protestelor locatarilor.

De fiecare dată când sunt chemaţi hingherii, câinii respectivi sunt revendicaţi de către cei care îi hrănesc. Aceştia susţin că sunt animalele lor, cu toate că refuză să-i ia acasă.

Totul porneşte de la un câine care este hrănit lângă bloc. În scurt timp apar şi alţi câini pe lângă el. Animalele sunt hrănite de una sau mai multe persoane şi, de cele mai multe ori, resturile de hrana atrag şi şobolani. Aceştia sunt purtătorii unor boli sau ai unor paraziţi periculoşi pentru om. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au promis că vor lua măsuri cu aceste cuşti în perioada următoare.

Lătrături şi miasme lângă spital, bibliotecă şi… Calea Eroilor

Problema câinilor fără stăpân din Târgu Jiu a revenit în atenţia opiniei publice în momentul în care o fetiţă de 8 ani a fost desfigurată de un patruped în zona Piaţa Mică. La momentul respectiv s-a convocat o şedinţă de Consiliu Local şi chiar s-au oferit şi soluţii. Lucrurile, însă, nu s-au mai mişcat de atunci. Doar câţiva hingheri au agitat puţin apele pe străzi în momentul în care au încercat sa prindă câini cu metode mai puţin ortodoxe.

Pe lângă cetăţenii care hrănesc animalele lângă blocuri mai sunt şi alţii care le iau, totuşi acasă. Din păcate, soluţia nu e totdeauna cea mai bună. Cel puţin nu pentru locuitorii din imediata apropiere. Pe proprietatea unui cunoscut om de afaceri se află o haită de câini care fac multă gălăgie. Nici mirosul nu este prea îmbietor. Toate acestea nu ar fi o problemă prea mare dacă proprietatea în cauză n-ar fi chiar în centrul municipiului Târgu Jiu. Vecinii care trebuie să suporte gălăgia şi mirosul sunt Spitalul Tudor Vladimirescu şi Biblioteca Judeţeană Christian Tell. Ba mai mult, la o aruncătură de băţ este cunoscuta Cale a Eroilor pe care municipalitatea se chinuie, fără succes, să o înscrie în patrimoniul UNESCO. Până acum primăria nu a intervenit în această problemă pe motiv că ar fi vorba de o proprietate privată. Subiectul va fi prezentat pe larg într-o ediţie viitoare. Până atunci, însă, rămâne să suportăm mizeria, zgomotul şi muşcăturile câinilor care par să se simtă ca acasă pe străzile unui municipiu reşedinţă de judeţ în România anului 2017.

 

Distribuie articolul