Cupa României, neinteresantă pentru Pandurii

de LM 0

sport-3

Joi va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea optimilor de finală ale Cupei României. Pandurii va participa în acest tur, însă la ce probleme sunt la clubul gorjean, cu siguranţă această competiţie mai mult îi încurcă decât îi ajută pe gorjeni. În prag de desfiinţare, gândurile pandurilor cu greu se pot îndrepta şi spre Cupa României, însă aceştia vor fi diplomaţi şi vor spune că nu vor desconsidera întrecerea.

 

Procedura tragerii la sorţi

Procedura tragerii la sorţi pentru stabilirea programului Cupei României este una simplă. Se grupează echipe din urna A cu echipe din urna B, rezultă cinci jocuri şi, în continuare, cele 6 echipe rămase în urna A se grupează între ele, rezultând trei jocuri. Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale, echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca în cadrul şaisprezecimilor, cu excepţia prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Partidele din optimi vor avea loc pe 13, 14 şi 15 decembrie, de la ora 13:30, cu excepţia meciurilor televizate.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Conform art.30.9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Sferturile de finală sunt programate la 29 martie 2017, semifinale (tur) la 26 martie, returul la 17 mai, iar finala în 27 mai.

 

Cele două urne valorice:

Urna A: Astra, Steaua, Pandurii, Dinamo, FC Viitorul, ASA Târgu Mureş, CSM Poli Iaşi, CFR Cluj, Dacia Unirea Brăila*, CS Afumaţi*, Poli Timişoara

 

Urna B: CS Universitatea Craiova, FC Voluntari, Gaz Metan Mediaş, CS Mioveni, Luceafărul Oradea.

 

* Dacia Unirea Brăila şi CS Afumaţi se află în urna A, deoarece au eliminat în 16-imi echipe din urna A (Chiajna şi, respectiv, FC Botoşani) şi le-au preluat statutul de favorite.

 

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul