Cum va fi vremea în perioada mai – iulie

de LM 0

Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat estimările meteorologice pentru lunile mai – iulie. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Luna mai va veni cu temperaturi medii lunare în general apropiate de normele climatologice, exceptând regiunile nordice şi centrale, unde va fi mai frig. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de media multianuală în sud şi sud-est, însa e posibil să depăşească această limită în restul teritoriului.

În iunie, temperaturile medii lunare vor fi aproape de cele normale. Cantitatea de precipitaţii va fi însă mai mică decât cea normală, mai ales în sud şi est.

În iulie, va fi mai cald decât în mod obişnuit, mai ales în sud şi sud-est. În toată ţara nivelul precipitaţiilor va fi sub cel normal.

Distribuie articolul