Cu cine a înfrăţit Călinoiu judeţul Gorj

de LM 0

acord-infratire-(1)

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a semnat săptămâna trecută un Acord de Înfrăţire cu raionul Sîngerei din Republica Moldova. Delegația oficială ce a reprezentat județul Gorj a fost alcătuită din vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu și  Ovidiu Popescu, consilier al președintelui Consiliului Județean Gorj. Potrivit lui Ciprian Florescu, prin Acordul de înfrăţire au fost puse bazele unei colaborări economice şi culturale.

acord-infratire-(4)

În cadrul ședinței solemne, prezidată de președintele Raionului Sîngerei, Vasili Marandiuc, reprezentanții celor două regiuni au făcut schimbul de documente oficiale și plachete, consfințind astfel Acordul de înfrățire. Din partea Județului Gorj, au fost înmânate Medalia cu însemnul heraldic al Județului Gorj și o troiță cioplită în lemn de meșterul popular Nicolae Rotaru, obiect de artă populară ce simbolizează unirea românilor de o parte și de alta a Prutului în istorie, tradiții, spirit și credință.

acord-infratire-(3)

După ședința festivă a Consiliului Raional Sîngerei, delegația gorjeană a fost primită de primarul municipiului Sîngerei, Gheorghe Brașovschi, fiind apoi vizitate obiective sociale, economice, culturale și educative din raionul Sîngerei. „Vizitele și întâlnirile de lucru desfășurate atât cu reprezentanții raionului Sîngerei, cât și cu investitori locali, au scos în evidență mai multe oportunități de parteneriat între cele două regiuni, în special în domeniile agriculturii și industriei alimentare, în cultură, educație și sănătate. Părțile română și moldoveană au convenit continuarea relațiilor de parteneriat prin facilitarea cooperării directe între orașe și sate gorjene cu cele din Republica Moldova, între reprezentanți ai instituțiilor locale, ai organizațiilor neguvernamentale, precum și ai comunității oamenilor de afaceri din Gorj și Sîngerei, o delegație oficială moldoveană urmând a se deplasa cât de curând în județul Gorj”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Gorj.

În context, preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a afirmat că respectivul acord de înfrăţire „vine în completarea altor mulţi paşi pe care românii şi moldoveni îi fac pentru a se uni”. La baza acordului de înfrăţire a stat o solicitare transmisă de autorităţile din Sîngerei.

(C.S.)

Distribuie articolul