Cruzime! Cal snopit în bătaie. „L-am lovit de plăcere”

de LM 0

vlcsnap-2016-08-22-15h44m45s154

Doi bărbaţi de etnie romă, din municipiul Târgu-Jiu, au bătut fără pic de milă un cal doar pentru că acesta nu reuşea să tragă un stâlp de beton. Animalul a fost lovit cu sălbăticie. Martorii au sunat la 112, iar un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului. Stăpânul animalului s-a arătat deranjat de prezenţa jurnaliştilor şi a declarat senin că şi-a agresat calul… „de plăcere”.

vlcsnap-2016-08-22-15h48m24s610

Dosar penal pentru maltratarea calului

Cei doi bărbaţi, de 28 şi 37 de ani, s-au ales cu dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor şi cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Vecinii celor doi romi au alertat poliţia. „Cele două persoane au fost depistate de poliţişti în timp ce maltratau o cabalină, proprietatea unuia dintre ei, pe care o forţau să tragă un stâlp de beton, exercitând acte de violenţă asupra calului. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, fiind aplicată şi o sancţiune de 1.000 de lei”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

cal

„L-am bătut de plăcere”

Un medic veterinar a fost chemat să-i acorde îngrijiri calului. Stăpânul animalului le-a spus jurnaliştilor că şi-a biciuit calul… de plăcere. „A fost o mică dificultate la un cal. De plăcere l-am bătut, că nu a vrut să meargă, dă-l dracu. Nu o să se mai întâmple. Am fost crescut cu cai, am patru cai acasă”, a spus bărbatul.

Animalul nu a fost confiscat.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul