Cristea Fluerătoru, termen de încercare de 8 ani

de LM 0

Magistrații au mărit termenul de încercare pentru fostul sindicalist din zona Motru, Cristea Fluerătoru, la 8 ani. Decizia a fost luată de Tribunalul Gorj la sesizarea Compartimentului Executări Penale.

Fostul lider sindical a primit, până acum, două condamnări definitive din partea instanțelor de judecată, fiind obligat inclusiv să presteze muncă în folosul comunității, lucru pe care l-a și făcut. Pedepsele cu suspendare au fost contopite într-una singură și astfel a rezultat o pedeapsă de 3 ani de închisoare, a cărei executare a fost amânată și înlocuită cu termenul de încercare de 8 ani.

În tot acest timp, Fluerătoru trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare, fiind obligat să anunțe orice plecare mai mare de 8 zile de la domiciliu. Decizia instanței nu este definitivă, dar mari modificări nu poate suferi, dacă va fi contestată.

Fostul sindicalist mai este inculpat în prezent într-un al treilea dosar, în care este acuzat de evaziune fiscală, un verdict al instanței putând fi pronunțat în perioada următoare, dar tot nedefinitiv. După ce decizia va rămâne definitivă, în cazul unei condamnări, aceasta va putea fi contopită cu cea dispusă acum de instanță și de abia atunci Fluerătoru va putea afla pedeapsa finală pe care o va avea în cazier.

Distribuie articolul