Cosmin Popescu: „Era necesar un dialog CEO-Artego. Caietele de sarcini se fac la CE Oltenia”

de LM 0


Cosmin Popescu dă asigurări că n-a fost făcut ”la partid” caietul de sarcini pentru licitația de benzi de cauciuc, așa cum a sugerat Dan Vâlceanu.

”La Complexul Energetic Oltenia se fac caietele de sarcini, respectându-se legislația în vigoare” a precizat, astăzi, președintele Consiliului Județean Gorj.
Totul după ce, vineri, liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu a comentat că nu înțelege de ce responsabilii CE Oltenia și Artego au ajuns să fie chemați la Consiliul Județean pentru a fi stins conflictul apărut între cele două companii, în ultimele săptămâni.

Cosmin Popescu susține că era necesară o discuție pentru a nu fi ruptă o colaborare care durează din 1981. „Să nu uităm că de-a lungul timpului mineritul s-a bazat pe Artego iar Artego s-a bazat pe societatea CNLO, actualul CEO. Era necesar acel dialog, erau necesare anumite clarificări de ordine juridic a anumitor contracte și mai ales nevoia actuală a mineritului de a se dota mai ales pentru perioada de iarnă cu anumite cantități de bandă transportoare ne-a făcut să stăm la aceeași masă și să găsim o soluție comună. Sper să se țină de cuvânt iar acea soluție să fie pusă în practică. Desigur, neîncălcând legislația în materie. Am văzut anumite reproșuri că ar fi făcute în alte locuri caietele de sarcini. Nu, caietele de sarcini se fac în cadrul CEO ținând cont de legislația în vigoare. Dumnealor au un acord cadru în vigoare, așteaptă acum un răspuns de la autritatea națională dacă vor continua pe acel acord, dacă nu, vor continua procedura de achiziție în condițiile stabilite de CEO din caietul de sarcini”, a explicat Cosmin Popescu.

Distribuie articolul