Copiii fac coding în bibliotecile din Gorj

de Admin 0

Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj a organizat, în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația ETIC, evenimentul de lansare a proiectului „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”. Proiectul are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari, prin înființarea a 30 de cluburi de coding în 30 de biblioteci publice din şase județe din diferite zone ale României (Argeș, Vâlcea, Gorj, Timiș, Bihor, Sălaj). Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul cluburilor de coding nou înființate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât 380 copii din mediile rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Proiectul este susținut la nivel local de către bibliotecare Adriana Merfu (Biblioteca Publică Locală Motru), Ana Corina Popescu (Biblioteca Publică Locală Bălești), Adela Sîrbu (Biblioteca Publică Locală Jupânești), Mioara Simona Gheorghe (Biblioteca Publică Locală Scoarța) și Anișoara Bocai (Biblioteca Publică Locală Vladimir).
Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj va oferi suport în organizarea cursurilor de formare inițială în coding pentru bibliotecari locali și copii cu rolul de Ambasadori ai proiectului.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul