Consiliul Local Târgu Jiu a hotărât oficial oferta de 40 de miliarde de lei vechi pentru Casa de Cultură

de LM 0


Consilierii locali din Târgu Jiu au decis, miercuri, într-o ședință de îndată, să-i prezinte lichidatorului judiciar o ofertă pentru achiziționarea Casei de Cultură a Sindicatelor, pe suma anunțată anterior de primar, de 4 milioane de lei.

Până pe 2 aprilie, oferta va fi transmisă lichidatorului, urmând să fie analizată în Adunarea Generală a Creditorilor. Primarul Marcel Romanescu a explicat, din nou, cum s-a ajuns la oferta de 4 milioane de lei.

„Pe prima procedură de licitație nu ne=am înscris la valoarea evaluată, de 87 de miliarde, urmând ca după perioada de depunere să venim cu o ofertă concretă. Aceasta este prevăzută din cele 20 de miliarde prevăzute în bugetul local și aproximativ 20 de miliarde care urmează să le alocăm. Cele 40 de miliarde alocate astfel sunt compuse din cele 2 părți”, a explicat Romanescu.

Secretarul Primăriei Târgu Jiu, Grigore Jianu, a precizat că ar fi nevoie de cel puțin încă 47 de miliarde de lei vechi pentru lucrări de reabilitare a Casei de Cultură. Imobilul se află într-o stare avansată de degradare, o bucată din planșeu prăbușindu-se, zilele trecute.

„S-a făcut un deviz estimativ al principalelor lucrări care trebuie executate pentru reablitarea clădirii. De aici rezultă de circa 47 de miliarde de lei vechi. Ceea ce ar duce în total la suma pe care lichidatorul a prezentat-o pentru licitație (n.r. 87 de miliarde). În mod cert, suma necesară va crește pentru că nu au fost prinse detaliile în proiect. Ați văzut că a început să plouă în Casa de Cultură deci trebuie făcut un pas și sperăm că se va finaliza cu bine pentru preluare, altfel se va degrada și mai mult”, a explicat Jianu.

Consilierul PSD Crsitian Toader Pasti a propus transformarea Casei de Cultură a Sindicatelor într-un centru multifuncțional- cu săli de spectacole, de conferințe și galerii de artă- care să poarte denumirea „Constantin Brâncuși”.

Consilierul PMP, Ion Săvoiu, a ridicat problema costurilor, părându-i-se prea mare sumă de 40 de miliarde de lei vechi oferită pentru achiziționarea imobilului de 3800 de metri pătrați. Primarul Romanescu și secretarul Jianu i-au precizat că lichidatorul cere, acum, 87 de miliarde, pe baza unei evaluări validate de instanță.

Primarul Romanescu a mai spus că ar vrea ca, în acest an, să obțină finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea Casei de Cultură.

Distribuie articolul