Consilierii PNL cer explicații Poliției Locale Târgu Jiu

de LM 0

Consilierii municipali PNL cer explicații conducerii Poliției Locale Târgu Jiu în legătură cu incidentele care au dus la intenția de amendare a unor persoane ce au comentat defavorabil, pe o rețea de socializare, la adresa polițiștilor locali. Marcel Romanescu, consilier municipal PNL, a făcut publică adresa prin care, împreună cu consilierii Rodica Ghimiși, Eduard Berca, Nicolae Bobu și Mihai Paraschiv, a cerut ca până la ședința ordinară a Consiliului Local din luna februarie sa fie prezentat un raport în acest sens.

Printre informațiile solicitate se mai cere să fie specificate persoanele din cadrul Poliției Locale care au constatat așa-zisa încălcare a legii și dacă instituția are un departament de monitorizare a rețelelor de socializare, ce dovezi materiale au stat la baza constatării prin care au fost aplicate sau urmează a fi aplicate sancțiuni și care au fost modalitatea și mijloacele de identificare a persoanelor care au fost invitate in vederea sancționării. De asemenea, prin intermediul documentului menționat se mai solicită „conform cărei norme legale (atenție, hotărârile judecătorești în România nu reprezintă bază legală și nu sunt izvor de drept) Poliția Locală are dreptul să aplice sancțiuni pentru opiniile, părerile, mesajele transmise de cetățeni în mediul virtual”.

 

Decizie controversată a primăriei

Între timp, şefii Primăriei Târgu Jiu se gândesc să propună aleşilor locali un proiect de hotărâre privind sancţionarea cu amendă a celor care înjură pe Facebook. Aurel Popescu, viceprimarul cu atribuţii de primar din Târgu Jiu, ar putea să propună reglementarea situaţiilor respective, printr-un act emis de Consiliul Local, fapt ce a dus la o serie de reacții vehemente din partea presei și a cetățenilor municipiului: „Vom stabili după ce se va finaliza această acţiune, după ce se va termina această săptămână în care ne dorim să avem cât mai multe întâlniri cu cetăţenii, vom considera dacă mai este necesară o hotărâre de Consiliu. Există deja o lege care reglementează acest lucru. Nu cred că există cineva care îşi doreşte să fie jignit”, a spus Aurel Popescu, care susţine că mai întâi vor fi consultaţi cetăţenii.

Adrian DRULĂ

Distribuie articolul