Condescu vrea şefia USMO pentru a pune mâna pe Pandurii

de LM 0

condescu-pecingina

Liberalul Gheorghe Pecingină a declarat că liderul sindical Marin Condescu urmăreşte să revină şef la USMO pentru a pune mâna pe Pandurii şi pe patrimoniul sindicatelor. Pecingină este de părere că revenirea lui Condescu va afecta grav viaţa sindicală şi mai ales Federaţia Naţională Mine Energie, care nu va putea să se reformeze.

 

„Se vrea o reformare”

Candidatura lui Condescu la şefia USMO nu face decât să confirme că liderul sindical a condus şi până acum, deşi are probleme cu legea. „Revenirea lui Condescu e benefică pentru cei de la SMEO, e ideală, nici că se putea mai bine. Pentru cei de la FNME şi USMO, nu. Toate acuzaţiile şi suspiciunile care au planat asupra lor, că Marin Condescu a stat în spate, se confirmă acum, odată cu revenirea lui. Vedeţi cum s-a decis revenirea, doar pe un mandat de un an. Dar omul era deja acolo, la sindicate, nu a plecat niciodată. Sunt unii lideri, însă, care nu-l mai doresc şi au şi anunţat lucrul acesta, cum e Lădaru sau Crăete. Sunt alţii mai tineri care au ieşit acum şi au început să creeze o imagine bună pentru FNME. Se vrea o reformare, dar FNME nu o să aibă parte”, a spus Pecingină.

 

Migrări de membri

Gheorghe Pecingină afirmă că reapariţia lui Marin Condescu în fruntea sindicatelor va produce noi migrări de membri către SMEO. Ţinta lui Condescu este însă revenirea în AGA la Pandurii şi nu l-ar interesa prea mult efectele deciziei sale asupra sindicatelor. „Din fericire pentru noi, cei din societatea gorjeană, Condescu nu mai are forţă. Valul migraţionist, o să vedeţi câţi o să plece, în perioada următoare. Condescu nu mai poate folosi minerii ca masă de manevră, nu mai poate manipula. Uitaţi-vă cine îl laudă, Marin Golea! Eu am fost acuzat mult timp că am spart mişcarea sindicală, dar v-o spun şi acum, Marin Golea a spart-o prin faptul că nu a dorit alegeri libere în sindicat. Ce mai reprezintă Golea? SMEO la Rovinari e majoritar pe departe”, a mai spus Pecingină.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul