Condescu și Temelescu au scăpat de controlul judiciar

de LM 0

condescu-temelescu

Liderul de sindicat Marin Condescu, fostul președinte al clubului Pandurii, și Viorel Temelescu, care a ocupat funcția de vicepreședinte al echipei, nu se mai află sub control judiciar în dosarul penal în care sunt judecați pentru spălare de bani de către o instanță de judecată a Tribunalului Gorj. „Dispune revocarea măsurii preventive a „controlului judiciar” privind pe inculpaţii Condescu Marin şi Temelescu“, a stabilit completul de judecată. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

 

Acuzațiile împotriva lui Condescu

Marin Condescu este judecat pentru mai multe infracțiuni: înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, precum şi delapidare şi spălare de bani. Dosarul a fost strămutat la Tribunalul Olt, la cererea procurorilor gorjeni.  „Ca administrator al Clubului Pandurii, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada 2011-2013, Condescu a împrumutat clubul sportiv cu diferite sume de bani provenite din împrumuturi bancare contractate de inculpat, iar ulterior, cu ocazia restituirii sumelor de către clubul sportiv, inculpatul a beneficiat în mod necuvenit de sume de bani mai mari decât cele legale, justificând în mod formal diferenţele ca provenind din diferenţele de curs leu-euro. S-a reţinut că inculpatul şi-ar fi însuşit în mod personal sume de bani care, totalizate, depăşesc 2,6 milioane lei, cu care a prejudiciat interesele patrimoniale ale Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu”, este una dintre acuzațiile procurorilor

În acelaşi dosar este judecat şi fostul său adjunct de la Pandurii, Viorel Temelescu, care a fost trimis în judecată pentru complicitate la înşelăciune şi uz de fals.

ALIN PETRE

Distribuie articolul