Condescu orbit de răzbunări

de LM 0

Dăm Cezarului ce e al său. Pandurii a intrat în Liga 1 pentru că Marin Condescu a crezut şi a luptat pentru asta. Dar, Liga 1 este o necunoscută pentru omul care se pricepe la chestiunile pe linie sindicală. Totuşi, Marin Condescu se consideră boier peste clubul de fotbal Pandurii. Omul nu este patronul acestui club, dar gesturile pe care le face trădează altceva. Pandurii este echipa gorjenilor nu a acestui personaj. Dacă vrea să fie patron să-şi facă singur echipă pe care să o finanţeze din buzunarul său, nu să conducă aşa cum a făcut-o ani buni pe banii de la CEO.

În acest moment, Condescu urmăreşte să ia bani de la Pandurii, şi nu să aducă aşa cum minţea public că o va face la revenirea în prim plan la echipă. Apropos, unde este milionul de euro care îl promitea? Să nu uităm, acum omul cere la masa credală un milion de euro… Să tot fi şef în aceste condiţii!

Dar mai e ceva, Condescu este în acest moment avid de răzbunare, omul nu uită şi nu iartă şi face totul doar pentru a pune piedici. Manipulează aşa cum ştie el mai bine, l-a minţit pe Stoican că nu vrea să-l dea afară, iar acum se pune şi-n cap doar ca să nu-l lase pe profesionistul în ale fotbalului, Eugen Pîrvulescu să conducă la Pandurii. „Marin îl consideră pe Eugen Pîrvulescu un trădător”, spune unul din oamenii care a discutat cu acest personaj în ultimele zile.

Pentru unii în mod inexplicabil, însă pentru alţii există o explicaţie a interesului mare vizavi de echipă. Condescu vrea să pună mâna pe club, să fie şmecherul numărul unu al echipei, însă uită un lucru, atunci când a condus singur echipa a retrogradat-o. Şi nu o dată, ci de două ori. Atât de mare om de fotbal a fost că a aruncat cu milioane de euro pe geam şi a îngropat fotbalistic echipa.

Indiferent cât de puternic se consideră, Condescu nu este un om de fotbal, deci nu ar trebui să aibă legături directe cu Pandurii. Dar este orgolios, ambiţios, calcă şi pe cadavre doar ca să îşi atingă scopul, iar la o adică pus să aleagă între moartea echipei şi Eugen Pârvulescu, alege cu ambele mâini şi cu ochii închişi prima variantă.

Şi totuşi, de ce lupta asta pentru putere? Simplu: clubul este în insolvenţă, dar are bunuri ce fac cu ochiul oricui. Iar omul nostru este pus pe fapte mari, vrea să arate că este numărul 1, vrea să se răzbune pe toţi, vrea să arate că el este boierul târgului! Personajul în cauză se consideră nedreptăţit de faptul că a fost dat la o parte de la club acum câţiva ani, probabil în mintea lui se credea nemuritor ca şef la echipa de fotbal din Târgu-Jiu. Dar nu este echipa lui. Condescu are meritul de-a fi fost încăpăţânat în a lupta pentru promovarea în Liga 1 atunci când nimeni nu credea în asta, dar şi acolo, fără sprijinul de la CNLO nu putea reuşi nimic. Omul a condus clubul după cum a vrut muşchii lui, nu întreba pe nimeni când lua decizii, se comporta ca un patron. El susţine că a iubit echipa, că a făcut totul pentru binele clubului, dar lumea nu trebuie să fie minţită, a făcut foarte multe pentru binele lui. A câştigat la capitolul imagine la nivel naţional mai mult decât pe partea de sindicalist, plus multe alte avantaje de care s-a scris şi vorbit.

Iar atunci când i s-a luat jucăria numită Pandurii a plâns în sinea lui, şi-a muşcat pumnii şi probabil a jurat răzbunare. Impunându-se singur în linia întâi, Condescu face acum totul după bunul său plac. A ajuns în halul în care a negociat cu antrenori, vezi cazul din iarnă când i-a chemat la Târgu-Jiu pe Săndoi şi Cârţu pentru a-i pune antrenori la echipă, sau acum putin timp când a vrut să-l dea afară pe Stoican. Oare asta intra în fişa postului său, care o mai fi şi ăla? Nu mai spunem că acum vreo două săptămâni se trezise că trebuie să-l dea afară pe Flavius Stoican, ba chiar a şi negociat cu alţi antrenori. Omul se bagă în seamă ca şi cum el este şef, patron la echipă. Dar nu e chiar aşa, omul are doar interes nu iubeşte echipa aşa cum o iubesc simplii cetăţeni ai acestui oraş sau judeţ.

Tot Condescu nu-l vrea la club pe profesionistul în ale fotbalului, omul care prin negocieri la vânzări de jucători a băgat milioane bune în contul clubului. Lumea trebuie să ştie, Condescu nu a făcut mai multe ca Pîrvulescu pentru Pandurii în Liga 1, pentru echipă. Condescu nu îl vrea pe Pîrvulescu din cel puţin două motive. În primul rând, aşa cum spunea sursa noastră demnă de încredere, Condescu crede că Pîrvulescu este cel care „l-a lucrat” şi l-a dat jos de la Pandurii. Fals, însă omul poate să creadă ce vrea, e liber să creadă şi că Moş Crăciun există. În al doilea rând, venirea profesionistului la echipă îl trage pe Condescu în linia a doua, el nemaifiind la fel de mediatizat şi băgat în seamă, şi cine ştie, poate îi va pune piedici…

Ei bine, încă o dovadă a faptului că Marin Condescu urmăreşte doar răzbunarea a fost gestul de la meciul cu ASA Tg. Mureş. Acest sindicalist fără puteri sindicale a ordonat unui om al său de încredere să se ducă la pauza meciului în parcarea de la stadion şi să ia maşină cu care Pîrvulescu venise de la Târgu-Jiu. Motivul: Pîrvulescu nu este angajatul clubului, aşa că nu are voie să conducă maşina clubului. Oare, neamurile lui Condescu erau angajate la club atunci când conduceau maşina de la Pandurii? Noroc bun, faliment!

C.BRUJAN

Distribuie articolul