Condescu cere peste 800.000 de euro Clubului Pandurii

de LM 0

condescu

Sindicalistul onorific Marin Condescu cere o sumă uriaşă clubului pe care l-a condus. Marin Condescu a trimis pe 29 iunie Clubului Pandurii mai multe documente în care solicită plata a peste 800.000 de euro. În adresa, care a ajuns la acţionarii Clubului Pandurii, sunt amintite două contracte de prestări servicii, unul din 2005 şi altul din 2007, semnate de directorii Gugu şi Trotea. Se aminteşte de faptul că Pandurii ar trebuie să îi achite lui Condescu trei tranşe de bani. Este vorba de o sumă de 648.000 de euro, în baza unui contract de prestări servicii, o sumă de 150.000 de euro, în baza unui alt contract de prestări servicii, precum şi suma de 50.000 de lei, cu titlul de primă acordată printr-o decizie a AGA de la Clubul Pandurii, din data de 18.01.2014.

 

Au 15 zile să plătească

Potrivit notificării transmise de către Marin Condescu, acţionarii au 15 zile la dispoziţie pentru a achita cei peste 800.000 de euro. Sindicalistul speră ca acţionariatul să soluţioneze pe cale amiabilă problema între părţi, în caz contrar se va ajunge la instanţă, iar suma ar putea fi mult mai mare. Marin Condescu menţionează inclusiv contul unde să îi fie virată suma totală de 848.000 de euro. „În caz contrar urmează să mă adresez instanţei de judecată, caz în care voi solicita suma totală înmulţită cu procentul de realizare a obligaţiilor, sumă reactualizată la data plăţii efective, precum şi cheltuielile de judecată ce vor fi efectuate în acest litigiu”, mai susţine Marin Condescu, fostul preşedinte al Clubului Pandurii.

 

Trimis în judecată pentru spălare de bani

Marin Condescu este judecat pentru mai multe infracțiuni, respectiv înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, precum şi delapidare şi spălare de bani. „În sarcina inculpatului Marin Condescu s-a reţinut că, în perioada 23 martie 2011 – 29 septembrie 2011, în calitate de președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a semnat în fals la rubrica Cesionar şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO  Târgu-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 de lei. În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23 martie 2011 – 29 septembrie 2013, în mod repetat şi în baza aceleiași rezoluţii infracţionale, în calitate de președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu. şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 de lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Târgu-Jiu de 1.080.000 de lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Se naşte acum întrebarea cum a reuşit să ia Clubul Pandurii licenţa de a evolua în Liga I şi Cupele europene, dacă a avut datorii de atâţia ani la Marin Condescu? Unde au fost evidenţiate contractele lui Marin Condescu?

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul