Concurs Info-Oltenia, la CNTV

de T M 0

Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu găzduieşte, în perioada 18-19 februarie, Concursul interjudețean de informatică „INFO-OLTENIA”, ediția a XIX-a. INFO-OLTENIA este o competiție anuală, interjudețeană, în cadrul căreia concurează elevi din clasele V-XII. Este un concurs de programare, prin care se dorește să se dezvolte gândirea algoritmică și să se dobândească noi cunoștințe, pentru ca elevii din zona Olteniei să obțină rezultate deosebite la olimpiadele naționale și internaționale de informatică.

 

Două probe de concurs

Concursul se desfășoară pe parcursul a două zile și constă în două probe: proba individuală şi proba pe echipaje.  La competiție participă elevi din Gorj, Dolj, Mehedinți, Olt şi Vâlcea. Fiecare județ din Oltenia organizează periodic acest concurs. Potrivit organizatorilor, pe parcursul desfășurării concursului pot fi realizate prezentări, informări, conferințe, simpozioane pentru profesori și elevi.

La ediția din acest an participă 84 de elevi, dintre care din Dolj (15 elevi), Vâlcea (15 elevi), Mehedinți (8 elevi), Olt (8 elevi). Județul Gorj va fi reprezentat de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” (22 elevi), Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” (6 elevi) şi Colegiul Național „Spiru Haret” (8 elevi).
În cadrul concursului se vor acorda 42 de premii, după cum urmează: 10 premii I, 10 premii II, 10 premii III şi 12 mențiuni. „Sperăm, conform tradiției, ca elevii gorjeni să obțină rezultate remarcabile”, mai anunţă organizatorii.

Distribuie articolul