Compozitorii și muzicologii noștri au decis! Andra –„Vedeta anului” 2017

de LM 0


Andra Măruță a fost votată drept „Vedeta anului”, Vița-de-vie a obținut premiul pentru categoria „rock” iar reputata artistă Marina Voica a fost omagiată pentru cei 60 de ani de carieră muzicală.

Au fost doar câteva din vedetele aplaudate, luni, la Muzeul „George Enescu” (aula Palatului Cantacuzino) la anuala gală a revistei Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Gazda evenimentului, Octavian Ursulescu, un om a cărui carieră coincide cu istoria modernă a muzicii românești, i-a mai avut pe scenă pe dirijorul Gabriel Bebeșelea (Premiul „Personalitate interpretativă”), Mihai Jurca pentru Festivalul „European Music Open” (Premiul „Eveniment cultural”), Octavian Lazăr Comșa (Premiul pentru istoriografie”, pentru seria de volume dedicate Operei din București) și Alina Mavrodin, directorul artistic al festivalului „Crizantema de Aur” (Premiul pentru „Perseverență în cultivarea tradițiilor românești”).

La eveniment au mai participat Cătălin Măruță (Pro TV), cunoscuții oameni de radio și cronicari muzicali: Titus Andrei, Florin Silviu Ursulescu și Florian Lungu, Oana Sârbu, reputații compozitori Jolt Kerestely și Horia Moculescu.

În buna tradiție a evenimentului, premiații au făcut și o poză de grup, în fața cunoscutului reper arhitectonic de pe Calea Victoriei, devenit Muzeul „George Enescu”. (libertatea.ro)

Distribuie articolul